Skip to main content

Kördagar då vi sjunger nya och gamla sånger ur Brukssångers utgivning vt 2025

Uppdaterad:

Den här dagen är för dig som tycker om att sjunga i kör och vill utöka din repertoar med sånger för gudstjänst och andakt.

Under helgen kommer du att få djupdyka i Bruksångerna och få möjlighet att utöka din verktygslåda med sånger. Det blir en heldag på lördagen. Önskar du vara med och sjunga på söndagens gudstjänst så blir det ett reptillfälle strax innan på söndag och därefter sjunger vi!

Ange i anmälan om du har tänkt stanna över natten för att delta på söndagen. Vi hjälper till att ordna boende, men kostnaden får du stå för själv.

Körledare för dagen är Lena Wohlfeil, samordnare för arbetet med musik och kreativa uttryck på Equmeniakyrkans kansli i Stockholm. Lena är en hängiven körledare och har arrangerat många av Brukssångers sånger för kör, och höll en bejublad kördag på samma tema i Umeå 2024. 

Du som är ledare för en Bildakör har möjlighet att få denna helg som ledarutveckling.

Hör av dig till din Bildakontakt eller till Johannah Jonsson för hjälp med rese- och boendekostnader samt deltagaravgiften.

När? 8-9 februari 2025

Tid? 8 feb: 10:00-16:00, inkl lunch och fika. En eventuell kvällkonsert kl 18:00

9 feb: 9:30-10:30 genrep. 11:00 gudstjänst i Norsjö kyrka

Var? Församlingshemmet Norsjö, Kyrkvägen 13

Pris? 170 kr, då ingår mat, fika och noter, faktureras

Sista anmälningsdag 31 januari 2025. 

Frågor? Johannah Jonsson 0709711867

Arrangör? Equmeniakyrkans Sångarförbund, Equmeniakyrkan region Nord och Norsjö Missionsförsamling i samarbete med Studieförbundet Bilda

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Arbetsvisor – en kurs i folksång

Arbetsvisor – en kurs i folksång

Välkommen till en kurshelg med folkmusikgrupperna TRE och Ville och Tommie, en helg med kurser, konsert, dans och jam! De vill skapa mötesplats i höstmörkret...

 • Plats
  Sandviken, Sandvikens kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 09:00 - 17:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer

Mer inom Kör

Barnkördag

Barnkördag

Lördagen den 12 oktober bjuder Betelkyrkan tillsammans med flera andra församlingar och Equmeniakyrkans Sångarförbund in till Barnkördag!

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 09:30 - 18:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Damkören Gott och Blandat – Intresseanmälan

Damkören Gott och Blandat – Intresseanmälan

Vill du sjunga i kör? Kören Gott och Blandat är en av körerna i Betelkyrkan och är för kvinnoröster. Kören sjunger från tre stämmor och uppåt.

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:20 - 20:35
 • Tillfällen
  16 tillfällen
Läs mer