Skip to main content

Livsnära: Trots allt - när livet drabbar

Uppdaterad:

"Livsnära" på Planteringen i Skara - kvällar om livet som det verkligen är. Denna kväll en temaföreläsning varvad med sång med Elisabeth Malm, Marie Ahlgren och Eva-Karin Andersson.

Om att ta sig vidare efter livsförändrande olyckor. 

Mellanstadieläraren och fyrabarnsmamman Elisabeth Malm var 43 år när fyra osannolika olyckor och slag mot huvudet förändrade hennes liv totalt. Nu kommer hon till Sommargården Planteringen tillsammans med musikerna Marie Ahlgren och Eva-Karin Anderson och ger en temaföreläsning som varvas med sång.

Elisabeth utgår från den självbiografi som hon skrivit där hon berättar om identitetskrisen när hon inte längre kunde vara den hon ville, när de existentiella frågorna blev viktiga på ett personligt plan och om öppningarna som kom när hon började förlika sig med sin situation.

Livsnära – en serie om livet som det verkligen är

Den här kvällen är den första i en serie under rubriken ”Livsnära” – kvällar om livet som det verkligen är. Övriga tillfällen är:

Sommargården Planteringen – en mötesplats för alla

Sommargården Planteringen ägs av Equmeniakyrkan i Skara, och drivs i samarbete med Betaniaförsamlingen och Pingstförsamlingen. Kulturprogram sker i samverkan med Bilda.

I en orolig tid önskar Planteringen ge utrymme för livets djupare frågor och förmedla hopp. Du är välkommen att delta i samlingar och gemenskap oavsett livsåskådning och vi tror att mötet med varandra kan stärka oss alla.

Läs mer om Planteringen på www.equmeniakyrkan.se/skara/planteringen.

Välkommen!

Livsnära-arrangemangen genomförs i samverkan mellan Studieförbundet Bilda, Equmeniakyrkan Skara som äger Sommargården Planteringen, Betaniakyrkan Skara och med stöd från Skara kommun.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiella frågor

Själavårdskurs

Själavårdskurs

Kurs för dig som jobbar med själavård i en församling eller för dig som vill få en praktisk och teoretisk bas eller fördjupning i ämnet själavård. Kursen beh...

 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag, Lördag 18:00 - 21:00
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer
Livsnära: Det finns alltid en orsak

Livsnära: Det finns alltid en orsak

"Livsnära" på Planteringen i Skara - kvällar om livet som det verkligen är. Denna kväll med psykoterapeut Ulrika Ernvik om vikten av att hitta orsaken till b...

 • Plats
  Skara, Skara kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:30 - 19:30
Läs mer

Mer inom Existentiell hälsa

Dalateaterns teatercirkel: Allan – För allting stort och starkt är byggt av smulor

Dalateaterns teatercirkel: Allan – För allting ...

Vi känner honom som den lycksökande drängen Carlsson i Hemsöborna, som Emil i Lönnebergas gormande far och den sjungande luffare som slår följe med Rasmus. V...

 • Plats
  Älvdalen, Älvdalens kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:00 - 20:15
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer