Skip to main content

Ekumenisk helg för unga vuxna

Uppdaterad:

Fyra kyrkofamiljer, en Gud! 6,5 miljoner svenskar är medlemmar i någon kyrka och tänker omöjligt lika om allt. Den 21-22 september 2024 ses unga vuxna (18-35 år) från hela Sverige för att lära av varandra

Vi kommer att röra oss mellan kyrkor från de olika kyrkofamiljerna i Stockholm och ta del av varandras kyrkotraditioner, lära av och om varandra genom samtal och praktik. Brunch, diskussioner, bön och karitativt arbete. 

Är du nyfiken på att höra andras perspektiv, lära känna nya människor och kanske lära känna dig själv bättre på kuppen? Helgen blir försmak av den stora samling som kommer att anordnas i Stockholm under den Ekumeniska Stockholmsveckan 22-24 augusti 2025.
Schema

Lördag
10:00 Brunch! Start i Immanuelkyrkan, Equmeniakyrkan, med brunch och samtal. 
I Immanuel har de ett koncept de kallar för 3*11. Ett ämne, tre vinklingar – en expert, en teolog och en aktivitet – i 11 minuter vardera. Vi brunchar tillsammans och tar del av samtalet som denna gång har temat skratt.

13:00 Hjälp! En eftermiddag med praktiskt karitativt arbete med Caritas ungdom, Katolska kyrkan. Tillsammans med Caritas ungdom, ett nätverk för unga inom katolska kyrkans biståndsorganisation Caritas, brer vi mackor för utdelning till stadens behövande. Vi får också möjlighet att diskutera varför kristna uppmanas att hjälpa andra och hur det kan göras på ett klokt sätt. 

18:00 Bön! Vi äter middag och får en stund av bön tillsammans i den ortodoxa kyrkans tradition. Koptisk ortodoxa kyrkan, Midsommarkransen. 

21:00 Kvällscafé! Dagen avrundas i Uppenbarelsekyrkan, Svenska kyrkan med ett klassiskt kvällsfika. Tillfälle att landa tillsammans och samtala om dagens intryck över en kopp te/kaffe.  För de som vill sover vi på golv i kyrkan. 

Söndag  
8:30 Frukost i Uppenbarelsekyrkan
11:00 Mässa i Uppenbarelsekyrkan

12:00 Kyrkfika och avslut

Kring borden i Uppenbarelsekyrkan får vi avsluta vår gemenskapshelg och börja ladda upp inför den ekumeniska veckan 2025. 

Kostnad: 250 kr. I priset ingår mat och sovplats på golv. Resa till Stockholm samt tunnelbaneresa mellan aktiviteter bekostas av deltagaren själv. 

Anmälan senast 21 augusti.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11353 STOCKHOLM

Mer inom Religion och tro

Anmälan till undervisning på svenska i Kristus Konungens församling HT24-VT25

Anmälan till undervisning på svenska i Kristus ...

Välkommen med ditt/dina barns anmälan till barnundervisning på svenska för läsår HT 2024-VT 2025 i Kristus Konungens församling i Göteborg! Undervisning vara...

 • Plats
  Göteborg, Göteborgs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 10:00 - 14:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer
DTS Kvällsbibelskola (Disciple Training School)

DTS Kvällsbibelskola (Disciple Training School)

Längtar du efter mer i ditt kristna liv och inte minst efter en personlig fördjupning i bibelordet, men har begränsad tid till studier?

 • Plats
  Ramlösa, Helsingborgs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 19:00 - 21:15
 • Tillfällen
  15 tillfällen
Läs mer