Skip to main content

Inzoomat: En dopets spiritualitet

Uppdaterad:

Katolsk folkbildning online

I rosenkrans och korsväg, i ikoner och kyrkoår, mediterar vi över Kristi livs »mysterier«. Men detta handlar inte om rent tankemässiga grubblerier: genom dopet har vi en direkt kontakt med de andliga skatter som finns nedlagda i varje stund i Jesu liv, med sin höjdpunkt på Korset. Med hjälp av den helige Thomas av Aquino och den katolska mystika traditionen ställer vi oss frågan vad det innebär att faktiskt leva sitt dop, i tyst bön och genom alla döptas aktiva tjänst för Guds rikes utbredande.
En halvtimmes föreläsning som följs av samtal med föreläsaren.

Om föreläsaren
Broder Benjamin Ekman o.p. är predikarbroder (dominikan) och bor i Fribourg, Schweiz.

Praktisk information
Alla anmälda får en plats till Inzoomat. Bekräftelse med zoomlänk kommer senast klockan 14.00 samma dag. Anmäler man sig efter 14.00 får man ett mail med länk några minuter innan start. Detta arrangemang sker i samarbete med Katolska Pedagogiska Nämnden och Studieförbundet Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro