Skip to main content

Bokcirkel - Peter Halldorf - Guds Israel?

Uppdaterad:

Välkommen att anmäla dig till bokcirkel där vi läser Peter Halldorfs nya bok "Guds Israel?". Bokcirkelledare är Claes-Göran Ydrefors och Göran Gunner.

Vi möts tre gånger med start 20 aug för att samtala om denna högaktuella bok som skär rakt in i vår tid och det som nu sker i Israel/Palestina.

Temat i Peter Halldorfs nya bok är hur det bibliska Israel, den moderna staten Israel och vad Nya testamentet kallar ”Guds Israel’ förhåller sig till varandra. Den har formen av en resedagbok, skriven under några vistelser i Israel och Palestina i samband med att författa ren studerar den bibliska profetlitteraturen.

Läsningen av de hebreiska profeterna blir i denna bok resonansbotten i ett försök att förstå den alltmer eskalerande konflikten mellan israeler och palestinier. Det sätt på vilket många i kristenheten kategoriskt tagit ställning för det ena eller andra folket, har skapat så starka låsningar att det blivit svårt att föra Öppna och respektfulla samtal.Vilka vägar och förhållningssätt kan i dag bidra till förståelse och försoning? Den frågan utgör bokens ledmotiv. 

Datum (18:00-19:30)
1:a träffen tis 20/8
2:a träffen tis 3/9
3:e och avslutande träffen tis 17/9.

Plats: Immanuelskyrkan Stockholm

Information och frågor: kontakta Claes-göran Ydrefors: [email protected] 

Anmälan: Klicka på den gröna knappen ”Anmäl dig” och fyll i dina uppgifter.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11353 STOCKHOLM

Mer inom Litteratur

Den gudomliga komedin av Dante Alighieri – ny studiecirkel i höst!

Den gudomliga komedin av Dante Alighieri – ny s...

Upplev en brett upplagd berättelse som utspelar sig i Helvetet, Skärselden och Paradiset. Studiecirkeln som leds av Lena Enflo äger rum 8 onsdagar i höst med...

  • Plats
    Östervåla, Uppsala kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 13:00 - 14:30
  • Tillfällen
    8 tillfällen
Läs mer