Skip to main content

Bandet som business

Uppdaterad:

Har ni börjat få fler spelningar? Ska ni får betalt men behöver fakturera för det? Trycker ni T-shirts mm och säljer dessa? Vill ni starta en förening för att kunna göra detta men tycker det verkar krångligt? På denna träff får ni information som river hindren.

När man gjort sina första gig med bandet så kommer man till ett läge där man kanske ska få betalt. Men man behöver ju faktuera det gage man ska få. Hur gör man det? Dessutom har ni kanske börjat sälja lite merch men ni ligger ute ed pengar och hanterar allt inom den personliga ekonomin. Vore det inte bättre om bandet hade eget konto och var separerat från er som individer? Jo! 

Många band funderar på att starta någon form av företag för att börja hantera detta men det faller ofta pga att det verkar för krångligt med paragrafer, stadgar och bokföring. På denna träff ska vi bryta ner begreppen och visa att det inte är så svårt som det kan tyckas. Informationträffen arrangeras tillsammans med Coompanion där ni som band sen kan boka och få helt kostnadsfri hjälp att komma igång med er förening. 

Man kan starta olika typer av bolag för sitt band beroende på vad man har för mål och syfte men här kommer vi att fokusera på formen ”ekonomisk förening”. Vi går igenom olika begrepp och frågor tillsammans och ni kommer också att kunna ställa egna frågor. 

Informationsträffen är helt kostnadsfri och inga förkunskaper krävs i någon form. Bara en nyfikenhet på att ta nästa steg med sitt band. Man behöver dock anmäla sig här för att få länk till mötet som sker på Zoom. Så ni kan delta bekvämt från TV-soffan, köksbordet eller replokalen. 

Välkommen med din anmälan. 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Utbildning- Vara nere

Utbildning- Vara nere

Vill du lära dig mer om psykisk ohälsa? Med konceptet "Vara nere" får du som ung eller som ledare för unga tillgång till ett stort kunskapsmaterial och en le...

  • Plats
    Östersund, Östersunds kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer