Skip to main content

Digital studiecirkel utifrån boken "Pilgrimsfärd för rättvis värld"

Uppdaterad:

Välkommen att vara med i en digital studiecirkel där vi läser och samtalar utifrån boken "Pilgrimsfärd för rättvis värld"

Om du är intresserad av att veta mer om Israel och Palestina eller kanske vill hitta ett forum där du kan få samtala och lyssna tilllsammans med andra kring ämnet, då är detta något för dig! Detta är även en perfekt studiecirkel för dig som är resepedagog för studieförbundet Bilda. 

Under vår läsning utgår vi från en studieguide som är framtagen av Bilda och Sensus. Vi kommer även att fördjupa oss i vissa delar av boken och utgår också från deltagarnas intressen och frågeställningar.  

Ledare för studiecirkeln Lars-Inge och Marianne Claesson. Lars-Inge har varit direktor på studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem under några år och lett många studieresor till området. Marianne har bl a varit ekumenisk följeslagare och rest med olika grupper. 

Start: Måndag 26 augusti därefter varannan vecka på måndagar. 
Anmäl dig gärna redan idag!  
Antal träffar: 5  
Tid: 18.30-20.00 
Plats: Digitala träffar via Zoom 

Köp ditt eget exemplar av boken genom Spricka Förlag www.spricka.se eller din närmaste bokhandel så att du är redo när vi drar igång studiecirkeln.  

Pilgrimsfärd för rättvis värld är oumbärlig för resan till det heliga landet. Boken har kartor, bilder, historia, beskrivningar och fakta för möten med människor och miljöer oavsett om du reser ensam eller i grupp. Med bokens hjälp kan du dessutom besöka kyrkorna i Jerusalem, lära känna deras historia och ta del i deras gudstjänstliv. Genom reportage ges inblickar i unga palestinska kristnas vardag, präglad av ockupation, våld och hopplöshet. De delar också sina tankar om vägar till rättvisans fred.  Flera författare lyfter i boken fram folkrätten som basen för fred och rättvisa. Ett annat återkommande tema är ”skapelsevänlighet” med vägledning för ett resande som är mer hållbart för allt levande.  

Har du frågor och funderingar får du gärna höra av dig! 

Välkommen att vara med! 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Demokrati och jämlikhet