Skip to main content

Anmälan till undervisning på svenska i Kristus Konungens församling HT24-VT25

Uppdaterad:

Välkommen med ditt/dina barns anmälan till barnundervisning på svenska för läsår HT 2024-VT 2025 i Kristus Konungens församling i Göteborg! Undervisning varannan vecka frånsett lov. Studiematerialet tillhandahålls till självkostnadspris.

Undervisningen är öppen för barn från förskoleklass (hösten födda 2018 eller senare) och sker i grupper som i största mån följer födelseår. Förberedelse inför första kommunion sker under två år, och sker i grupp 1-2. Är ditt barn för gammalt att ingå i grupp 1-2 strävar vi efter att ditt barn följer den grupp med barn som är lika gamla, och att ditt barn får extra undervisning inför att ta emot sin första kommunion.

Barnundervisningen sker på söndagar i församlingen lokaler, med en frekvens på ca varannan vecka.

Barnundervisning börjar med mässa kl 9:30 och avslutas kl 11:30.

Uppstart gr 0-2 25 aug.

Uppstart gr 3-7 1 sept

Konfirmandundervisning (född 2010 eller tidigare)

Förberedelsen inför att ta emot konfirmationens sakrament sker under två år. För dig som inte tagit emot första kommunion sker förberedelse även här. Undervisningen för år 1 sker på tisdagar 17-18:30 med drop-in-fika från kl 16:30. Undervisning för år 2 sker på söndagar kl 11-14.

Konfirmand år 1 uppstart tis 27 aug

Konfirmand år 2 uppstart sö 1 sept

Utöver undervisningstillfällena erbjuds tillfällen till bikt, firande av Sankt Nikolaus och eller Lucia samt vallfärder.

Undervisningen följer stiftets studieplan ”Ge som gåva vad ni har fått som gåva – Riktlinjer för katekesen i Stockholms Katolska Stift” (KPN). Vi följer stiftets beredskapsplan mot övergrepp, alla kateketer är utbildade i stiftets riktlinjer.

Föräldraundervisning erbjuds parallellt till undervisningen under ledning av diakon Tomislav de dagar gr 0-2 har undervisning. Alla föräldrar med barn i gr 0-2 förutsätts delta i denna grupp. ANMÄLAN HÄR.

Glöm inte att det är ni föräldrar som är barnens primära kateketer, församlingen och kateketerna försöker stötta er i denna uppgift. Be gärna därför med ditt barn, gå tillsammans i mässan. Låt dem följa ert goda exempel.

 ”The family is the place where parents become their children’s first teachers in the faith” (Påven Franciskus, Amoris Laetitia 16)

ANMÄLNING INFORMATION 

Anmälan till undervisningen är nu öppen.

Du fyller i ditt BARNS uppgifter i anmälan.

En anmälan per barn.

Glöm inte att svara på de specifika frågorna

***

Har du frågor kring barnundervisningen, eller om du glömt att anmäla ditt barn i tid, hör av dig till Joanna Pestalozzi på telefonnummer: 070-822 43 86 

 

För kännedom finns det även undervisning i dessa församlingar:

Maria Magdalenas Församling på Hisingen

S.t Paulus av Korsets församling i Angered

Polska Missionen Angered 

St. Sigfrids Katolska Församling Borås

m.m.

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Kristus Konungens kyrka
Sten Sturegatan 1B
41138 GÖTEBORG

Mer inom Religion och tro

Ekumenisk helg för unga vuxna

Ekumenisk helg för unga vuxna

Fyra kyrkofamiljer, en Gud! 6,5 miljoner svenskar är medlemmar i någon kyrka och tänker omöjligt lika om allt. Den 21-22 september 2024 ses unga vuxna (18-35...

 • Plats
  Stockholm, Stockholms kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag, Söndag 10:00 - 11:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Vill du lära dig mer om den katolska tron?

Vill du lära dig mer om den katolska tron?

Om man vill bli katolik, eller har frågor om detta, bör man först och främst kontakta församlingen och boka ett samtal med kyrkoherden. Processen att bli kat...

 • Plats
  Gävle, Gävle kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:30 - 20:15
 • Tillfällen
  9 tillfällen
Läs mer