Skip to main content

Konflikthantering

Uppdaterad:

Du kanske är cirkelledare, sitter i en styrelse eller samverkar med Studieförbundet Bilda på andra sätt? Då är denna utbildning för dig.

Mellanmänskliga konflikter är en del av våra liv, vi möter dem ofta och hanterar dem på olika sätt. I den här utbildningen lär du dig mer om vad konflikter är, hur du själv reagerar på dem, konflikthanteringsverktyg att använda och vilka faser en människa genomgår när den befinner sig i en konfliktsituation. Vi blandar teori med praktiska övningar och utgår från deltagarnas egna erfarenheter. 

Kunskapsmål

Efter utbildningen kommer du ha: 

 • Ökad förståelse för vad en konflikt är och hur du själv reagerar i en konfliktsituation 
 • Ökad förståelse för betydelsen av kommunikation i konflikthantering 
 • Konkreta redskap för att hantera konflikter 
 • Ökad förståelse för vad som kan ligga bakom en konflikt hos dig och andra 
 • Ökad förståelse för vilka faser man genomgår när man befinner sig i en konfliktsituation 

Kursledare

Maria Högtorp, Bilda region Mitt och Christina Illmayr, Bilda region Öst

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är cirkelledare och/eller aktiv i en förening eller församling som samverkar med Studieförbundet Bilda. 

Anmälan

Anmäl dig via formuläret här på hemsidan senast den 13 april, antalet platser är begränsat. 

Praktisk information

Utbildningen är kostnadsfri och sker via videoverktyget Zoom. Vi kommer att skicka möteslänken till den mejladress du anger när du anmäler dig. Om du känner dig ovan vid digitala möten så koppla upp dig kl. 18.15 så finns vi på plats och guidar dig. 

Bildas grundutbildning för cirkelledare

För att bli cirkelledare i Bilda behöver du genomgå Bildas grundutbildning för cirkelledare. Den består av filmer, bilder, texter och enkla övningar. Utbildningen gör du på egen hand och den tar ca 40 minuter. Vi rekommenderar att du gör den innan du går den här utbildningen i konflikthantering, som är en av Bildas fördjupningsutbildningar. Hör av dig till din Bilda-kontakt eller mejla till [email protected] för att få tillgång till utbildningen. Läs mer här: www.bilda.nu/cirkelledare/grundutbildning-for-ledare/  

Varmt välkommen! 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Cirkelledarutbildning

ABC Gruppledarutbildning

ABC Gruppledarutbildning

ABC, alla barn i centrum, vänder sig till dig som möter föräldrar med barn 3–12 år i ditt arbete eller uppdrag. En möjlighet för er som organisation, förenin...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Umeå, Umeå kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag, Fredag 09:00 - 16:00
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer