Skip to main content

Vi pratar NOD - ett digitalt samtal utifrån artikeln Att vara kristen i det heliga landet

Uppdaterad:

Välkommen till Vi pratar NOD - ett digitalt samtal utifrån artikeln Att vara kristen i det heliga landet - idag och imorgon!

Temat i tidskriften NOD nr 4:2023 är Jesus var inte kristen – om judendom, kyrka och Israel.

Vi pratar NOD görs i studiecirkelns form, där du som deltagare tillsammans med samtalsledare från Bilda, samtalar och reflekterar utifrån artikeln vi läst. Samtalet är inte ett seminarium utan just ett samtal med Bildas samtalsregler i beaktande.
Vi har läst och samtalar om artikeln i NOD, men lyssnar också till olika erfarenheter och insikter vi som deltar i samtalet själva bär med oss.

Klicka här för att läsa artikeln Att vara kristen i det heliga landet – idag och imorgon.

Vi pratar NOD sker på digitala plattformen Zoom. Tips att tänka på inför ett zoom-möte hittar du här. Möteslänken till Zoom får du i din e-post dagen innan samtalet.

Anmäl dig senast 31 januari via Anmäl dig-knappen på denna sida. Begränsat antal platser.

Varmt välkommen!

Nästa nummer av NOD har tema Förlorade drömmarSå håll utkik efter nästa Vi pratar NOD!

 

Om samtalsledare Petra Falk

Jag heter Petra Falk och arbetar som chef över Studieförbundet Bildas arbete i Jerusalem och har mångårig erfarenhet av området. För Bilda, ett studieförbund startat av kristna kyrkor och organisationer, har det varit naturligt att närma sig Jerusalem utifrån dess kristna historia och nutid. De kristna kyrkorna utgör vårt närmaste nätverk. De utgör vår ingång i Jerusalem och det är med deras förtroende vi kan bedriva ett långsiktigt och omfattande folkbildningsarbete. Med bakgrund av detta tycker jag att det skulle vara intressant att mötas och samtala om artikeln ”Att vara kristen i det heliga landet – i dag och i morgon” skriven av Karin Ekblom och Anna Hjälm.

Jag vill samtala om på vilket sätt vi kristna i Sverige kan stötta de kristna i det heliga landet? Hur kan vi visa solidaritet med de kristna på plats i området? Hur kan jag och du vara en röst för hopp och solidaritet? Hur berättar vi berättelsen om de kristna i det heliga landet? På vilket sätt är engagemang för de kristna i det heliga landet en teologisk fråga och varför uppfattas den ofta som politisk?

Välkommen med in i ett spännande och givande samtal!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiella frågor

Livsnära samtal Visby med Lilian Edman

Livsnära samtal Visby med Lilian Edman

I samtalsgruppen "Livsberättelser" delar vi med oss av minnen och glimtar från våra liv. Vi reflekterar över livet tillsammans. Gruppledaren tar oss genom te...

 • Plats
  Visby, Gotlands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 14:00 - 16:30
 • Tillfällen
  5 tillfällen
Läs mer
Vi pratar NOD – ett digitalt samtal om artikeln Flytande rädsla i risksamhället.

Vi pratar NOD – ett digitalt samtal om artikeln...

Har vi större skäl idag att vara rädda än vad tidigare generationer hade? Hur kan vi själva och samhället hantera rädslan? Kan rädslan faktiskt leda till någ...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Bilda Digitalt Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 20:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Vi pratar NOD – ett digitalt samtal utifrån artikeln om William Cavanaugh och vår tids avgudadyrkan.

Vi pratar NOD – ett digitalt samtal utifrån art...

Vi är alla konsumenter. Men riskerar vi att avguda konsumtionen. Eller bli sjuka av den? ”Shop´til you drop”, typ? Detta är en av många intressanta frågor i ...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Bilda Digitalt Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 20:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer

Mer inom Existentiell hälsa