Skip to main content

Inzoomat: Ska vi lyda?

Uppdaterad:

Katolsk folkbildning online

Begreppet lydnad används sällan i dag, oftast undviks det och kritiseras ibland starkt. Samtidigt anses lydnad vara viktigt i den kristna traditionen. Hur kan berättigade frågor om hur lydnad bör förstås bemötas? Bör man överhuvudtaget fortfarande lyda i dag? Vilken är den teologiska och ignatianska bakgrunden vad gäller lydnad?

Om föreläsaren

Pater Jörg Nies tillhör jesuitorden och är verksam i S:ta Eugenia katolska församling. Under våren 2024 disputerar han vid det påvliga universitet Gregoriana på en avhandling om lydnadslöftet. P Jörg ingår i tidskriften Signums redaktion. 

Praktisk information

Alla anmälda får en plats till Inzoomat. Bekräftelse med zoomlänk kommer senast klockan 14.00 samma dag. Anmäler man sig efter 14.00 får man ett mail med länk några minuter innan start. 

Detta arrangemang sker i samarbete med Katolska Pedagogiska Nämnden och Studieförbundet Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro

Samtal inför påsken 2024 – vikten av ekumenik och kristen enhet i en värld sargad av krig

Samtal inför påsken 2024 – vikten av ekumenik o...

Påskens försoningsbudskap ställs på sin spets i dagens världsläge. Hur påverkar det oss när vi går in i påsken? Hur följer vi Jesus till Jerusalem med krig o...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Online
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 18:30 - 20:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer