Skip to main content
Regeringen skär ned studieförbundens statsanslag med 500 miljoner. Var tredje krona försvinner. Läs mer och agera nu

Jesus till barnen, Borås

Uppdaterad:

Välkommen till en heldag med inspiration, undervisning, seminarier och erfarenhetsutbyten!

2 mars 2024 i Pingstkyrkan i Borås

Anmälan för dagen i Borås öppnar 1 december. Sista anmälningsdag: 15 februari
 
Avgift: 350 kr (faktureras i efterhand, vid avanmälan efter 15 feb debiteras 100 kr)
 
Vi ser fram emot att träffa dig den 2 mars i Pingstkyrkan i Borås!
 
Program
9.15       Incheckning och fika (kaffe, te och macka)
 
10.00     Stormöte med lovsång, input och reflektion – Ingela Wahl
– Undervisning med bikupor
– Talare: Rachel Turner och Lennart Henricsson
 
11.40 Nätverkande, samtal och erfarenhetsutbyte i grupper utifrån följande kategorier: Församlingsledare, Förälder med barn upp till 10 år, Förälder från 10 år och uppåt, Barnledare stort sammanhang, Barnledare litet sammanhang.
 
12.30     Lunch – Lunch serveras i kyrkan.
 
13.30     Seminariepass 1. Presentation av seminarierna finns längre ner på sidan.
 
14.30     Fika
 
15.00     Seminariepass 2. Presentation av seminarierna finns längre ner på sidan.
 
16.00     Avslutande samling
– Talare: Niclas Ljung
 
17.00     Dagen avslutas
 
Info om seminarierna: 
 
Seminariepass 1 (i anmälan väljer du ett av seminarierna 1-5).
 
1. ”Barnsamling på studs” med Mikael Wahl
 
Har du fått följande sms: ”Hej. Kan du ta Söndagsskolan idag? Maria är sjuk.” Eller har du kommit till ett event och så plötsligt finns det ett gäng barn där, fast det inte finns nåt organiserat för dem och du känner som Jesus; medlidande med dem (Mark 6:34)? Är du redo för ett sånt tillfälle? Har du det som behövs i fickan? På denna workshop får du med dig de tre bästa lekarna, de tre bästa bönerna, de tre bästa berättelserna och de tre bästa sångerna. Dessutom har du möjlighet att köpa med dig ett litet kit hem som du alltid kan ha i fickan eller i väskan för sådana här tillfällen.
 
Mikael Wahl är en kreativ kommunikatör, dramatiker och dansare som vuxit upp inom King’s Kids och som tillsammans med sin fru och fyra barn bor och verkar i ett särskilt utsatt område i Borås. Han är även Bibeläventyrare och jobbar med olika initiativ på skolor via Ordpalatset. Han är en av huvudledarna för YWAM-basen i Borås och tar gärna med barn, unga och vuxna ut i skogen på friluftsdagar eller Niko.
 
2. ”Att bygga EN församling för nästa generation” med Niclas Ljung
 
Hur kan en församling med alla åldrar nå en ung generation och hjälpa dem växa i sin tro? En av vår tids stora utmaningar som Guds församling möter är att hitta ett språk, ett sätt att vara som hjälper unga att upptäcka livet med Jesus. Vi är kallade att vare en familj med Jesus i centrum där barn och ungdomar älskar att vara.  
 
Niclas Ljung är pappa till 5 barn och har varit pastor i olika församlingar i över 30 år. Den större delen av hans tjänst har han arbetat med ungdomar, barn och familjer. De senaste 8 åren har han varit föreståndare i Immanuelskyrkan i Malmö. Han har ett stort hjärta att se den unga generationen finna en stark, växande tro.
 
3. ”Våga vara kristen förälder” med Karolina/Malin
 
Att vara förälder är inte alltid lätt. Att dessutom vara kristen förälder i Sverige 2024 kan vara ännu svårare. Det finns saker som skaver mot kulturen vi lever i när man vill uppfostra barnen i en kristen kontext. I det här seminariet ser vi vad Bibeln säger om familjer, hur samhället ser ut idag och ger tillfälle till att samtala utifrån olika frågeställningar. 
 
Malin Rosman är mamma till tre barn under åtta år. Hon studerar teologi på ALT och dessutom arbetar som barnkonsulent på Svenska Alliansmissionens Ungdom. 
Karolina är mamma till fyra barn, utbildad lärare och arbetar som barn- och familjeledare för Adventistsamfundet. Båda brinner för och utmanas av att ge tron vidare till nästa generation genom hem och församling. 
 
4. ”NPF- Hur funkar det?” med Rickard Lundgren

Att möta barn med NPF både i hemmet och verksamheten väcker olika frågor. Vad är NPF och IF och vad beror det på? Vad är svårt och utmanande för den med NPF och vad kan man göra för att skapa bättre förutsättningar. Under detta seminarium berörs dessa frågeställningar.

Rickard Lundgren är verksamhetsutvecklare i Sveriges Kristna Handikappförbund och medverkar under konferensen med seminarie om de anpassningar som underlättar för att personer med tex ADHD, ADD, autism och utvecklingsstörning också ska kunna få ta del av kyrkornas olika verksamheter. Utifrån 10 års erfarenhet av att leda NPF & IF anpassade gudstjänster på Nyhemsveckan, samt två egna barn med NPF & IF, utmanar och inspirerar Rickard till ett större engagemang.

5. ”Runda bordet samtal om att vara och arbeta i utsatta områden” med Marie Blomberg

Det här är ett tillfälle att få sitta ner tillsammans för att samtala om hur det är att vara och dela Guds kärlek i utsatta området. Det är inget vanligt seminarium utan ett runda bordet samtal som leds av Marie Blomberg tillsammans med Elisabeth Wahl. 

Seminariepass 2 (i anmälan väljer du ett av seminarierna 6-11).

6. ”Den lilla gemenskapens betydelse” med Jacob Winberg

Hur blir tron på och efterföljelsen av Jesus alltmer en del av hela livet? Goda vanor hjälper oss att forma vårt liv efter det målet. En sådan god vana bland många är att i vardagen mötas i en liten gemenskap (hemgrupp/bönegrupp etc). Seminariet kommer att utgå från följande; varför är små gemenskaper viktiga? Vikten av ledarskap och ordningar. Hur får barn och vuxna plats i en liten gemenskap? Praktiska tips och erfarenheter.

Jakob Winberg. Generalsekreterare Svenska Alliansmissionens Ungdom. Ordinerad pastor inom Svenska Alliansmissionen. Gift och pappa till två pojkar 1 & 4 år. Viktiga bibelord för mig i mitt liv, tjänst och som make och förälder är 5 Mos 6:4–9 och Matt 6:33. Tycker mycket om småskaligt jordbruk och har odlingar, höns och får.

7. ”Vända våra hjärtan till varandra” med Ingela Wahl

Låt barnen komma till mig, säger Jesus. Hur kan jag som förälder frimodigt ta med mig mina barn fram till Jesus? Får jag det? Hur gör man det? Hur kan vi som föräldrar vända våra hjärtan till våra barn?

Gift med Lars-Gunnar sedan 44 år, 5 barnsmamma som i dagsläget även har 8 barnbarn. Har varit engagerad i King’s Kids Sverige i över 30 år. Är även engagerad i King’s Kids europeiska ledningen. Har ett hjärta för att barn ska få egna erfarenheter av Gud tidigt i sina liv, och tror att föräldrarna har en nyckelroll i detta. Är författare till tre böcker varav den senaste heter: Vända våra hjärtan till varandra.

8. ”En bra start på vägen” med Niclas Ljung

Hur är vi en församling där vi hjälper unga att finna en tro, växer i tron och formas som lärjungar till Jesus.  
Niclas kommer dela med sig av sina erfarenheter av vad som är avgörande för att få se tro växa. Vi kommer se på de första stegen som vi som församling behöver hjälpa människor att ta på vägen med Jesus. Utan en bra start på tror finns det en stor risk att tron rinner ut i sanden.

9. ”Att tala med barn om skapelse vs evolution” med Karolina Poland

Hur hjälper vi barnen som tror på skapelsen att bemöta evolutionsteorin som det möter i skolans värld. I detta seminarium tar vi upp vad barnen möter och hur vi som vuxna kan hjälpa barnen att stå för det de tror. 

Karolina är fru, fyrbarnsmamma, lärare och barnledare. Hon har arbetat som barn- och familjeledare för Adventistsamfundet i 12 år. Hon brinner för att barn ska få lära känna Gud både i hemmen och församlingarna. 

10. ”Limstift, Bibelberättelser, lekar och Gudsmöten – Hur får vi ihop allt på ett bra sätt?” med Lennart Henricsson

Det är lätt att vi vill locka barn till våra barngrupper med roliga saker. Vi pysslar, leker, fikar och ser på filmer. Det är såklart bra saker. Men vi får ju inte missa det som vi verkligen vill ge barnen – en levande tro på Jesus. Hur gör vi det på ett bra sätt? Orkar barn med att sitta still mer än fem minuter? Kan ett barn höra Guds röst? Kan ett barn förstå en liknelse? Förstår ett barn vad omvändelse och nåd betyder? Ja… många frågor! Bibeln säger att ”frimodighet har med sig stor lön” Då tror jag också att vi frimodigt ska berätta om vad Bibeln säger – även om vi kanske inte tror att barnen fattar. Vi får låta Gud vara Gud… Han har kollen!!

1987 kallade Gud Lennart att arbeta bland barn och unga i kyrkans värld. Det har han gjort sedan dess. Han har arbetat i olika församlingar, haft barn och ungdomsgrupper, konfirmander, satt upp musikaler mm. 1999 startade han Youngsters som han driver idag. Youngsters är Oasrörelsens arbete bland barnen i Sverige. Tillsammans med ett team på ca 15 personer reser de runt och har barn-rock-konserter i kyrkor, skolor, på torg och i övrigt lite överallt. Att få berätta om Jesus för barn är hans passion. Som inspiratör i Oasrörelsen reser han också runt och har inspirationsmöten för barn och ungdomsledare. Youngsters kanal finns också på Youtube och där finns mängder av filmer från deras verksamhet. Konsertklipp, undervisning, tips, blooper och mycket mer.

11. ”Hur kan vi också få vara med?” med Rickard Lundgren
 
Hur kan församlingen jobba för att anpassa så att personer med NPG och IF diagnoser ska kunna delta? Under detta seminarie talar Rickard utifrån tre möjliga sätt att jobba på:
-Unika möten! En NPF & IF anpassad gudstjänst
-NPF Café! samtalsgrupp för anhöriga
-Nationellt nätverk för barnledare, SKrHs vision om att erbjuda stöd, handledning och fortbildning för barnledare 
 
Vill du ha ytterligare information om dagen ber vi dig kontakta:
Karolina Poland, Adventistsamfundet, [email protected]
 
För frågor om anmälan och fakturor ber vi dig kontakta:
Martin Karlsson på Bilda, ([email protected], 031-730 35 32).
 
Dagen arrangeras av Nätverket Jesus till barnen, Borås barnledarnätverk och Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Borås Pingstkyrka
Kungsgatan 58
50335 BORÅS

Mer inom Religion och tro

Konfirmationsläger Snäckan 2024

Konfirmationsläger Snäckan 2024

Härliga lägerdagar 16-30 juni för dig som gått ut årskurs 8.

 • Plats
  Klintehamn, Gotlands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag 15:30 - 21:00
 • Tillfällen
  18 tillfällen
Läs mer
Katekesen för de mindre barnen

Katekesen för de mindre barnen

Här är gruppen för dig som fyller 13 år (barn födda 2011) under året 2024.

 • Plats
  Gävle, Gävle kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 10:30 - 13:00
 • Tillfällen
  6 tillfällen
Läs mer