Skip to main content

Jesus till barnen Stockholm

Uppdaterad:

Ekumenisk inspirationsdag den 16 mars i Stockholm med temat Jesus till barnen VAR DAG.

Under våren 2024 bjuder Jesus till barnen i samarbete med lokala kyrkor och Bilda in till fem regionala dagar runtom i Sverige. Här kan du se vad som händer på den regionala Jesus till barnen-dagen i Botkyrka Pingst, Stockholm lördag 16 mars. 

Dagen vänder sig till dig som är förälder, barnledare eller församlingsledare eller som på något annat sätt möter och leder barn och familjer. I både de gemensamma undervisningspassen och i seminarierna hittar du ämnen som vi hoppas är aktuella för dig!

Vi ser fram emot att träffa dig den 16 mars i Botkyrka Pingst!

Program

9.15       Incheckning och fika (kaffe, te och macka)

10.00     Uppstart: Lovsång och uppmuntran inför dagen.

10.30     Undervisning och panelsamtal (inklusive bensträckare)

11.40     Nätverkande, samtal och erfarenhetsutbyte

12.30     Lunch – Lunch serveras i kyrkan.

13.30     Seminarier. Information längre ner på sidan.

14.30     Fika

15.00     Seminarier. Information längre ner på sidan.

16.15     Avslutande samling

17.00     Dagen avslutas
 
Sista anmälningsdag: 20 februari
Avgift: 350 kr (faktureras i efterhand, vid avanmälan efter 1 mars debiteras 100 kr)

Seminarier

Alla seminarier utom nr 6 går två gånger på rad. Du väljer två seminarier när du anmäler dig. Möjlighet till tolkning på engelska finns till de gemensamma samlingarna i stora salen.  

Seminarium 1. Tro VAR DAG – barn och apologetik 

Hur kan vi vuxna hjälpa barn att stå upp för sin tro i vardagen? Hur kan undervisningen i  hemmet och kyrkan bli något barnen tar med sig ut i övriga livet? Hur kan vi stärka barn identitet som troende kristna i relation till andra livsåskådningar? I det här seminariet får du hjälp med hur apologetik – att försvara och förklara den kristna tron – kan hjälpa dig som förälder och ledare. 

Ray Baker är teolog och medarbetare i Apologia – Centrum för kristen apologetik. Han är författare till två böcker för ungdomar: Det där med Guds vilja och Det där med sex.  

Hanna Rothlin jobbar som verksamhetsansvarig för KIDS på Livets Ord i Uppsala och brinner för att barn ska få möta Jesu kärlek, bli rotade i Guds ord och upptäcka en tro som bär genom hela livet. 

Seminarium 2. Tro VAR DAG – även söndag 

Hur kan vi utveckla barngrupperna i våra kyrkor? Hur kan du växa som ledare? Det här är seminariet för dig som är eller vill bli ledare och vill får enkla redskap till att undervisa Bibeln, hålla i en samling och hjälpa barn att växa i lärjungaskap. 

Sofia Ödman arbetar som barn- och ungdomspedagog i Roseniuskyrkan (ELM) och driver även bloggen barnpedagogen.se. 

Seminarium 3. Tro VAR DAG – en utåtriktad kyrka 

Kan vi som kyrka vara med och förebygga utanförskap och gängkriminalitet? Är vi beredda att arbeta praktiskt för att göra skillnad i våra bostadsområden? Om vi svarar ja på det kommer nästa fråga, hur gör man? Här får du höra om ”Neighbourhood” i Växjö som arbetat en tid med sitt koncept och om ”Sport for Life Future” i Eskilstuna som just startat upp sitt arbete. 

Emanuel Fabricius jobbar som ungdomscoach/kaplan i ungdomsverksamheten i Ulriksbergskyrkan, Växjö, samt med Neighbourhood. 

Alberth Andersson är projektledare för Sport for Life Future och ungdomsledare i pingstkyrkan Eskilstuna. 

Seminarium 4. Tro VAR DAG – alla generationer 

I församlingen syns många generationer. Hur kan församlingen medvetet jobba med att vi också lär känna varandra trots olika åldrar och generationer? Hur kan vi hjälpa barn att få en stabil tro med stöd av människor i olika åldrar? Hur kan vi uppmuntras och utmanas av varandra som lärjungar? 

Frida Igefjord, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm och ordförande i Pingst ung. Smålänning som fastnat i huvudstaden, handlar second hand och älskar skapande.  

Maria Furusand, hustru, mamma, pastor, samordnare på ALT, löpare, kaffedrickare och lärjunge. 

Seminarium 5. INSTÄLLT!

Seminarium 6. Tro VAR DAG – när oron växer ENDAST PASS 2 

Många barn vi möter påverkas starkt av oro för sin framtid, skola, skjutningar och klimatet. Hur kan vi samtala med barn när rädslan tar greppet om dem? Kan vi skapa trygghet mitt i en otrygg värld? En workshop med teori och praktik, där vi utgår ifrån en aktuell problematik från någon i seminariegruppen och tillsammans hittar vägar framåt. 

Ann och Micke Lundgren delar med sig av erfarenheter såväl från sitt familjeliv som från skola, kyrka och socialtjänst. Ann är specialpedagog. Micke är par- och familjeterapeut.

 

Vill du ha ytterligare information om dagen ber vi dig kontakta:
Sofia Ödman, Roseniuskyrkan (ELM), [email protected]
 
För frågor om anmälan och fakturor ber vi dig kontakta:
Hanna Westh på Bilda, [email protected], 072-145 79 26

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Botkyrka Pingskyrka
Gröndalsvägen 9
14730 TUMBA

Mer inom Demokrati och jämlikhet

Regionstämma Bilda Öst

Regionstämma Bilda Öst

Välkommen på Bilda Östs regionstämma. I år med temat "Skarpt läge för folkbildningen!?". Stämman blir ett tillfälle att prata om och mobilisera oss inför för...

 • Plats
  Bromma, Stockholms kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 09:30 - 15:15
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Trafikstart
 • Plats
  Borlänge, Borlänge kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 16:00 - 17:45
 • Tillfällen
  7 tillfällen
Läs mer