Skip to main content

Vi pratar NOD - ett digitalt samtal om artikeln Flytande rädsla i risksamhället.

Uppdaterad:

Har vi större skäl idag att vara rädda än vad tidigare generationer hade? Hur kan vi själva och samhället hantera rädslan? Kan rädslan faktiskt leda till något bra? Välkommen till Vi pratar NOD - ett digitalt samtal om Rolf Lidskogs artikel Flytande rädsla i risksamhället.

Det är inte svårt att räkna upp hot mot vårt samhälle och vår existens. Det framgår som märkligt att inte vara rädd. Det skriver Rolf Lidskog i artikeln Flytande rädsla i risksamhället. Här låter han oss möta några personer som dykt djupt i frågor om varför rädsla och oro ökar i vårt till synes välordnade samhälle.

Vi pratar NOD görs i studiecirkelns form, där du som anmält dig till samtalet och samtalsledare från Bilda, tillsammans samtalar och reflekterar om Rolf Lidskogs artikel. Samtalet är inte ett seminarium utan just ett samtal med Bildas samtalsregler i beaktande.
Vi har läst och samtalar om artikeln i NOD, men lyssnar också till olika erfarenheter och insikter vi som deltar i samtalet själva bär med oss.
Klicka här för att läsa artikeln.

Vi pratar NOD sker på digitala plattformen Zoom. Tips att tänka på inför ett zoom-möte hittar du här. Möteslänken till Zoom får du i din e-post dagen innan samtalet.

Anmäl dig senast måndag 27 november via Anmäl dig-knappen på denna sida.

Varmt välkommen!

Nästa nummer av NOD utkommer strax innan jul och har tema Jesus var inte kristen – om judendom, Kyrka och Israel. Så håll utkik efter nästa Vi pratar NOD!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiella frågor

Religionstraumadagen

Religionstraumadagen

Sveriges första digitala konferens om religionstrauma. När religion gör ont.

  • Distans
    Distans
  • Plats
    Digitalt
  • Datum
  • Tillfällen
    Fredag 12:00 - 13:00
Läs mer

Mer inom Existentiell hälsa