Skip to main content
Regeringen skär ned studieförbundens statsanslag med 500 miljoner. Var tredje krona försvinner. Läs mer och agera nu

Vi pratar NOD - ett digitalt samtal om artikeln Flytande rädsla i risksamhället.

Uppdaterad:

Har vi större skäl idag att vara rädda än vad tidigare generationer hade? Hur kan vi själva och samhället hantera rädslan? Kan rädslan faktiskt leda till något bra? Välkommen till Vi pratar NOD - ett digitalt samtal om Rolf Lidskogs artikel Flytande rädsla i risksamhället.

Det är inte svårt att räkna upp hot mot vårt samhälle och vår existens. Det framgår som märkligt att inte vara rädd. Det skriver Rolf Lidskog i artikeln Flytande rädsla i risksamhället. Här låter han oss möta några personer som dykt djupt i frågor om varför rädsla och oro ökar i vårt till synes välordnade samhälle.

Vi pratar NOD görs i studiecirkelns form, där du som anmält dig till samtalet och samtalsledare från Bilda, tillsammans samtalar och reflekterar om Rolf Lidskogs artikel. Samtalet är inte ett seminarium utan just ett samtal med Bildas samtalsregler i beaktande.
Vi har läst och samtalar om artikeln i NOD, men lyssnar också till olika erfarenheter och insikter vi som deltar i samtalet själva bär med oss.
Klicka här för att läsa artikeln.

Vi pratar NOD sker på digitala plattformen Zoom. Tips att tänka på inför ett zoom-möte hittar du här. Möteslänken till Zoom får du i din e-post dagen innan samtalet.

Anmäl dig senast måndag 27 november via Anmäl dig-knappen på denna sida.

Varmt välkommen!

Nästa nummer av NOD utkommer strax innan jul och har tema Jesus var inte kristen – om judendom, Kyrka och Israel. Så håll utkik efter nästa Vi pratar NOD!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiella frågor

Själavårdskurs i Umeå

Själavårdskurs i Umeå

Kurs för dig som jobbar med själavård i en församling eller för dig som vill få en praktisk och teoretisk bas eller fördjupning i ämnet själavård. Kursen beh...

 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag, Lördag 18:00 - 21:00
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer

Mer inom Existentiell hälsa

Ordbruk och bokstavsskötsel

Ordbruk och bokstavsskötsel

Välkommen till en studiecirkel där vi tillsammans reder ut språkliga konstigheter och rena dumheter.

 • Plats
  Visby, Gotlands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 20:30
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer