Skip to main content

Församling för alla generationer

Uppdaterad:

Välkommen till ett digitalt kvällsseminarium, speciellt riktat till styrelser och församlingsledare.

Hur ser det ut en vanlig söndag i din församling? Förhoppningsvis möter du människor i många olika åldrar, från bebisar till pensionärer. Församlingen är en helt unik plats där generationer samlas under samma tak. Har du tänkt på att varje generation faktiskt är en gåva till gemenskapen? Och att varje generation också har ett helt unikt bidrag till helheten? Så hur kommer vi från att vara på samma plats till att bli viktiga för varandra? 

Nätverket Jesus till barnen bjuder in till en digital samling där vi tillsammans med tre inspirerande talare får vända och vrida på dessa frågor för att ta steg vidare till fördjupade relationer mellan generationer. Vi riktar oss särskilt till dig som är församlingsledare med ansvar i en lokal församling, antingen frivilligt eller anställd. Det spelar ingen roll hur långt er församling kommit i processen. Du kan delta själv eller tillsammans med hela ledningen. Deltar ni som hel grupp finns möjlighet till egen bearbetning under samtalstiden.

MEDVERKAR GÖR:
Rachel Turner Med sin härliga humor, bibelnära undervisning och stora erfarenhet av att arbeta med alla generationer, ledarskap och föräldraskap var hon en otroligt uppskattad talare på årets Jesus till barnen-konferens. Uppskattat blev också hennes seminarium om att vara en flergenerationsförsamling speciellt riktat till styrelser och församlingsledare. Rachel är senior lecturer vid Institute for Children, Youth and Mission och grundare av “Parenting for Faith”. Hon är författare till flera böcker och i september kommer hennes första bok på svenska “Det krävs en kyrka för att fostra en förälder” (Libris). Rachel bor i Harrogate i Storbritannien med sin man Mark och sin son i Harrogate.

Ulrik Josefsson är rektor för Akademi för Ledarskap och Teologi och en engagerad och uppskattad talare. Församlingsliv och ledarskap är och har alltid varit viktiga frågor genom såväl pastorstjänster, uppdrag och forskning främst inom Pingströrelsen. Forskningsrapporten “Ungas tro på glid? Tron hos unga vuxna i svensk frikyrklighet” fick stor uppmärksamhet.

Johannes Stenberg Tillsammans med sin fru Noomi och familjen är han med och bygger församling utifrån sitt hem och sina relationer. Johannes är församlingsplanterare, jobbar med pionjära frågor inom Evangeliska Frikyrkan och har konkreta erfarenheter av att vara församling med alla generationer utifrån både Rinkeby, Skäggetorp och nu i Ryd utanför Linköping. Han är också en av redaktörerna till den uppmärksammade rapporten “Frikyrkan i orten”. 

 

PRAKTISK INFORMATION: 

 • Bra att veta är att Rachels Turners pass är på engelska och kommer inte att tolkas.
 • Vid anmälan får du välja typ av diskussionsgrupp genom att kryssa i den ruta som stämmer för dig. 
 • Deltagaravgiften är 100 kr/person och faktureras via e-post av Studieförbundet Bilda. 
 • Seminariet sker via plattformen Zoom. Några dagar innan seminariet får du en länk skickad till din e-post. Du klickar på länken och ansluts automatiskt till seminariet. Checka in i god tid! 
 • Anmäl dig senast 8 nov.

Arrangörer är nätverket Jesus till barnen i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Värdar för seminariet är Susanne Olofsson (EFK) och Olof Brandt (Bibeln idag). Båda är med i styrgruppen för Jesus till barnen. Information om kvällsseminariet finns också på  www.jesustillbarnen.se.

För mer information och ev frågor kan man vända sig till: Susanne Olofsson [email protected] eller Olof Brandt [email protected]

PROGRAM: 
18.15 Drop in
18.30 Välkommen och intro
18.40 Församling för alla generationer – varför är det viktigt?
18.55 Tid för kort reflexion i grupper
19.10 Församling för alla generationer – tre perspektiv för bearbetning av kvällens talare
20.00 Kort paus  
20.10 Samtal  och process i grupper (i din anmälan väljer du en av tre former)
20.50 Avslutning 

Välkommen med din anmälan!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Inspirationsdag för kateketer. Stärk ditt ledarskap!

Inspirationsdag för kateketer. Stärk ditt ledar...

Uppstartsträff för ledare och kateketer aktiva i katolska församlingar i Västra Götaland. Vi möts för att gemensamt starta upp höstterminen för alla katekete...

 • Plats
  Göteborg, Göteborgs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 10:00 - 16:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
En kväll med Bilda- Avesta

En kväll med Bilda- Avesta

Välkommen till en kväll tillsammans med Bildas verksamhetsutvecklare!

 • Plats
  Avesta, Avesta kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 17:30 - 20:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
En kväll med Bilda -Östersund

En kväll med Bilda -Östersund

Välkommen till en kväll tillsammans med Bildas verksamhetsutvecklare!

 • Plats
  Östersund, Östersunds kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 17:30 - 20:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer