Skip to main content

Lyft, led och lyssna – låt din kör växa sig stark (Göteborg)

Uppdaterad:

Vi bjuder in till en körledardag i Göteborg som riktar sig till körledare och till dig som idag tar lite extra ansvar i kören. Att leda en kör är så mycket mer än att leda körsångare i sång. Ledarskapet kan ibland kännas ensamt. Vad behöver vi göra för att hålla länge och utvecklas som ledare?

Som körledare spelar det ingen roll om du är erfaren eller om du är ny. Vi kommer anpassa nivån till gruppen. Du som är nyfiken på att vara mer delaktig i körens ledarskap behöver inte ha någon erfarenhet av det än, men du ska kunna tänka dig att leda en repetition, t ex när körledaren är frånvarande. Du behöver inte ha förkunskaper om dirigering.

Vi vänder oss till körledare och till dig som idag tar lite extra ansvar i kören. Ni deltar alltså helst två personer från samma kör.

Under dagen kan du förvänta dig att träffa andra körledare från hela landet, utbyta erfarenheter, och komma hem till er kör med ny energi och nya idéer för att göra ledarskapet mer lustfyllt och hållbart.

Exempel på vad vi kommer gör och vad du kan förvänta dig:

 • Uppvärmning för dirigenter
 • Kontaktpunkter och handfullness
 • Slagteknik i olika taktarter
 • Frigöra vänsterhanden
 • Att leda med enkla impulser, vad är det minsta som krävs för att sångarna ska förstå dirigentens intention?
 • Musikalisk och social interaktion
 • Metodik för sångares förståelse för rytm, intonation och samklang
 • Konstnärligt, fysiskt, delat ledarskap

Praktisk info

Tid: 9.30-10 Drop in fika
Körledardag (lunch 12-13, fika 15-15.30)
catering lunch, deltagare swishar på plats.

Om det passar dig bättre att åka till Stockholm så anordnar Bilda ytterligare en likadan dag där den 30/9. Mer info om den här >

Vi ser fram emot att träffa er i höst!
Först till kvarn! Begränsat antal platser. 

Körledardagarna kommer ledas av:
Josef Sjöblom, Katarina Henryson och Peder Karlsson.

Josef Sjöblom, Katarina Henrysson och Peder Karlsson
Josef Sjöblom

Josef är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i ensemble och körsång. Han har undervisat på några av Stockholms främsta musikskolor och har erfarenhet som dirigent för gospelkör, kammarkör och vokalensemble. Josef är nu en del av The Real Group Academy och leder sedan hösten 2019 show- & popkören Take a note.

Josef Sjöblom
Peder Karlsson

Peder brukar beskriva sig själv som “musiker med rösten som instrument”. Peder har hållit på med vokalmusik i snart fyrtio år. Först som sångare med The Real Group (1984-2010), sedan som körledare åt Perpetuum Jazzile från Slovenien (2011-14), och sedan som lärare för körledare på Det Jyske Musikkonservatorium / RAMA Vocal Center (sedan 2015).

Oavsett rollen i sammanhanget är Peder oändligt fascinerad av att få vara med när sångare interagerar med varandra; med ljud och klanger, rytm och rörelse. Det finns så många olika sorters ljud och varje sångare är unik. Varje kör är unik.

Peder Karlsson
Katarina Henrysson

Sångerska, konstnärlig ledare för Eric Ericson International Choral Centre, arbetar med att utveckla begreppet klingande performance samt leder körer på Gotland och ger workshops.

Katarina har som en av originalmedlemmarna i sånggruppen The Real Group sedan starten1984, varit med och skapat en unik ensemble där hennes flexibla altstämma, kompositioner och speciella scenutstrålning var en av hörnstenarna i 32 år. Som ledamot i organisationer såsom SAMI och Sveriges Körförbund har Katarina engagerat sig för kulturens och i synnerhet musikens och musikers villkor i samhället.

Inspiration och tillit är två ledord för Katarina i det pedagogiska arbetet.

Katarina Henrysson

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Musikens Hus
Djurgårdsgatan 13
41462 GÖTEBORG

Mer inom Musik

Ska vi bilda band?

Ska vi bilda band?

Vill du börja spela i ett band där du inte behöver ha några förkunskaper alls?

 • Plats
  Jönköping, Jönköpings kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 17:00 - 18:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer

Mer inom Kör

Körworkshop med Marana Saad

Körworkshop med Marana Saad

Välkommen till en körworkshop med SR Marana Saad fredag 27 oktober.

 • Plats
  Södertälje, Södertälje kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 17:00 - 20:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Göteborgs Countrykör, prova-på

Göteborgs Countrykör, prova-på

Prova på tillfälle: Den 16 oktober kommer vi ha ett prova-på tillfälle för alla er som är intresserade och vill testa Göteborgs Countrykör!

 • Plats
  Göteborg, Göteborgs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 19:00 - 21:15
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer