Skip to main content

Barn- och vuxenkurs – sjung, dansa, spela

Uppdaterad:

Välkommen på en kurs för barn och vuxna tillsammans. Ledare för den här kursen är Maria Jonsson och Emil Skogh, båda kända från grupper som Folkungar och Långt bort i skogen. Båda är fantastiska pedagoger och kan få vem som helst, både att spela fiol, dansa och sjunga.

Tanken med kursen är just att den ska vara något man gör tillsammans, barn och vuxna – att få samma repertoar och delade erfarenheter. En vuxen kan komma med flera barn, och vice versa. Ett barn kan ta med mamma, pappa, farmor eller morfar på kurs. Alla kommer att gilla det!

Exakt upplägg är inte klart men att ni i år kommer att spela, dansa och sjunga mycket, står utom allt tvivel. Det blir också lek, både inne och utomhus. Oömma kläder är bra att ta med, både för inomhus- och utomhusbruk. Har man ett eget instrument och inneskor är det bra om man tar med det oxå.

Små fioler kommer att kunna lånas på plats, men har du eget instrument så ta med det.

Kursen vänder sig till barn 6 – 12 år och vuxna som är hur gamla som helst.

Kursstart: Fredag 30 juni kl 9.30
Kursslut: I samband med Leksands spelmansstämma lördag den 1 juli kl 13.

I kursavgiften ingår kurs i två dagar, inträde till stämman, kaffe/dricka och bulle eller frukt under kurstid. Är någon mycket allergisk kan det vara bra att ta med eget. Gluten- och laktosfria alternativ kommer att finnas.

Mat
Är kanske enklast att ta med. Det finns dock fullt av matställen i Leksand.

BOKA HÄR!

Kurs i samarbete med Bilda Mitt

Ett evenemang under Stämmoveckan

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Musikis för barn 5-10 år med funktionsvariation – Intresseanmälan

Musikis för barn 5-10 år med funktionsvariation...

Kom och gör musik med oss på Musikis! Här får du komma som du är tillsammans med din förälder eller assistent. Vi sjunger och utforskar musik tillsammans uti...

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 14:45 - 15:30
 • Tillfällen
  14 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Degebergastämman 2023: Prova på att kompa med Malte Zeberg

Degebergastämman 2023: Prova på att kompa med M...

På Degebergastämman arrangeras prova-på-kurser för några vanliga folkmusikinstrument. Dessa kurser riktar sig till dig som gärna skulle vilja spela något av ...

 • Plats
  Degeberga, Malmö kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 11:00 - 12:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Onlinekurs: Nyckelharpa – nybörjarkurs med Petrus Dillner

Onlinekurs: Nyckelharpa – nybörjarkurs med Petr...

Nu finns chansen att gå en nybörjarkurs i nyckelharpa! Ledare för kursen är Petrus Dillner (Northern Resonance). Fördelen med onlinekurs är att du kan delta ...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 19:45
 • Tillfällen
  8 tillfällen
Läs mer