Skip to main content

Lär dig spela Oud

Uppdaterad:

Intresserad av orientaliskt instrument?

Oud är ett päronformat stränginstrument som härstammar från Mesopotamien, men som spreds till Mellanöstern, Ryssland och Kina. Oud är väldigt vanligt i arabisk musik och har vanligtvis 11 strängar.

Majd är Oud-spelare från Syrien och har spelat mycket och har lång erfarenhet. Han lär ut både på gehör och enligt notsystem med eget material.

 

Bilda har tre Oudinstrument så den som vill anmäla sig men inte har något eget instrument kan få låna från Bilda under kursen.

Startdatum: 19 mars 2023 kl 16:00 – 17:00

Antal träffar: 10

Avgift: 700kr

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bildakontoret Jönköping
Huskvarnavägen 38
55454 JÖNKÖPING

Mer inom Musik

Kurs: Låtar i Eldhuset i samband med Orestämman

Kurs: Låtar i Eldhuset i samband med Orestämman

Nu återkommer den uppskattade låtspelskursen i Ärteråsens fäbodar, Furudal, Ore. I år blir det fredag 11 augusti i samband med Orestämman, Furudals Bruk 11-1...

 • Plats
  Furudal, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 09:00 - 16:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Jane Austen och musiken

Jane Austen och musiken

Högläsning, musikhistoriska fakta och musik för en röst, två röster, viola och klaviaturinstrument varvas i den här soarén.

 • Plats
  Kalmar, Kalmar kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 17:30 - 19:00
Läs mer