Skip to main content

Kortkurs i svensk folkmusik - Sjöviks Sommarkurser

Uppdaterad:

Är du nyfiken på den svenska folkmusiken? Vill du lära dig nya låtar? Få tips om hur du får det att svänga? Träffa andra som vill samma sak? Då är den här folkmusikkursen perfekt för dig. Förutom att spela nya och gamla låtar lär vi oss vad som är typiskt för den svenska folkmusiken. Alla instrumenttyper är välkomna!

 

Denna helgkurs är en del av Sjöviks Sommarkurser som hålls på vackert belägna Sjöviks folkhögskola helgen före midsommar. Under tre sommardagar har du chans att gå antingen kurs i svensk folkmusik eller kurs i körsång med fokus på folkmusik och rytmisk kör. De två kurserna har en del gemensamma aktiviteter ihop vilket bidrar till musikaliska utbyten och roliga möten!

Arrangeras av Studieförbundet Bilda i samarbete med Folkmusikens Hus, Sjövik Folkhögskola, Folkärna Folkfest, Dalarnas Spelmansförbund och UNGT FOLK.

 

INFORMATION

Var: På Sjövik Folkhögskola, en dryg 1 mil från Avesta. Adress: Sjöviks folkhögskola, 775 95 Folkärna

Vad får man göra på kursen: Vi fyller tre dagar med låtutlärning, ensemblespel och jam. Vi ses på fredag eftermiddag och spelar, sjunger och lär känna repertoaren och varandra. Under lördagen medverkar vi både på scen och som åhörare på Folkärna folkfest (www.folkarnafolkfest.com). På söndag eftermiddag är det gemensam avslutningskonsert tillsammans med den andra kursen.

Priser: Priser inkl anmälnings- och deltagaravgift, mat och logi fre-sön. Dessa olika priser/boendetyper kan du välja mellan att boka:

 • Ordinarie – priser
  Enkelrum: 2 210 kr
  Dubbelrum: 1 910 kr
  Logement (sovsal på madrass): 1010 kr
  Endast kurs och måltider (ej boende): 910 kr
 • Ungdom (under 25)- priser
  Enkelrum: 1810 kr
  Dubbelrum: 1 510 kr
  Logement (sovsal på madrass): 610 kr
  Endast kurs och måltider (ej boende): 510 kr

Faktura skickas ut på mejl av Bilda innan kursstart. Det är viktigt att du kryssar i önskad boendetyp i din anmälan då detta ligger till grund för vår bokning på Sjövik och fakturering.

Anmälan: Anmäl dig senast 27 maj genom att fylla i vårt ansökningsformulär.

Det går att utan avgift avboka anmälan ända fram till sista anmälningsdag. Vid ej anmäld utebliven frånvaro till kursen debiteras en avgift på 400 kr. Undantag görs vid sjukdom med sjukintyg. För att avboka eller ändra din anmälan, hör av dig till [email protected].

Du skall i ansökningsformuläret ange vilken instrument du spelar, ange önskat boende och mat. Berätta också om du har någon form av specialkost eller allergi.

Ifall du som är under 25 år dessutom erbjudits en av våra subventionerade deltagarplatser – fyll i detta i anmälan och ange ”rabattkod” (denna får du av din kontaktperson/organisation i samband med erbjudandet).

 

Kontakt: Vid frågor angående själva lägret och kursinnehåll kontakta kursansvarig: Anton Leanderson-Andréas – [email protected]

Har du frågor angående anmälan, bokning, deltagaravgift kontakta verksamhetsutvecklaren på Stf Bilda.

 

 

Vi vill stärka den musikaliska återväxten och få fler in fler unga inom folkmusiken! För att göra det möjligt för fler att delta har vi därför ett lägre pris för unga under 25 år samt erbjuder ett antal subventionerade deltagarplatser.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik

Ung & Sjung – kurs för vissångare & singer/songwriters

Ung & Sjung – kurs för vissångare & sin...

Är Du mellan 16 – 27 år och håller på med musik? -Då har du möjlighet att anmäla dig till ett projekt där du får utvecklas i ditt artisteri!

 • Plats
  Umeå, Umeå kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag, Söndag 10:00 - 18:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer
Folkmusikcafé: Anna Ekborg Hans-Ers

Folkmusikcafé: Anna Ekborg Hans-Ers

Anna Ekborg är en av den yngre generationens mest framstående folkmusiker som på senare år har etablerat sig på den svenska folkmusikscenen, både som soloart...

 • Plats
  Falun, Falu kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 17:30 - 23:00
Läs mer
Leksands musikverkstad 2023

Leksands musikverkstad 2023

Leksands musikverkstad genomförs för sjätte året och som vanligt är alla folkmusikintresserade instrumentalister i åldrarna 8-16 år välkomna att vara med. Ku...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag, Lördag 09:00 - 16:30
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer