Skip to main content

Inzoomat: Hon skådade – men ej med ögonen

Uppdaterad:

Katolsk folkbildning online, en personlig bild av Hildegard av Bingen

Hur är det möjligt att ett helgon från 1100-talet berör en människa mitt i det sekulariserade Sverige på 2000-talet? Hildegard av Bingen var abedissa, mystiker och naturmedicinare. 2012 utnämnde påve Benedikt henne till kyrkolärare. Men för Eric Schüldt var det hennes musik som öppnade dörren till en ny värld. Föredraget beskriver den speciella vänskap som uppstått mellan dem. 

Föredragshållare
Eric Schüldt är kultruskribent, känd genom radioprogrammet i P2, Text och musik med Eric Schüldt och Expressens podd Myter och mysterier. Eric är också medlem i S:ta Eugenia katolska församling.

Praktisk information:
Alla anmälda får en plats till Inzoomat. Bekräftelse med zoomlänk kommer senast klockan 14.00 samma dag. Anmäler man sig efter 14.00 får man ett mail med länk några minuter innan start. Detta arrangemang sker i samarbete med Katolska Pedagogiska Nämnden och Studieförbundet Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro

Timeout med Gud – Helhjärtat

Timeout med Gud – Helhjärtat

När våren är som vackrast har du möjlighet att hänga med till den naturskönt belägna Östgötagården. Tillsammans med ett härligt gäng kan du få ett avbrott fr...

 • Plats
  Rimforsa, Göteborgs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 18:00 - 23:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Inspirationskväll med Författarbesök

Inspirationskväll med Författarbesök

Maria Ahlriksson pastor, författare och samtalsterapeut föreläser och leder samtal i Furubackskyrkan Barnarp

 • Plats
  Jönköping, Jönköpings kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 18:30 - 20:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer