Skip to main content

Låtkurs med Ville Syri

Uppdaterad:

På den här kursen får du lära dig några av de vanligaste svenska folkmusiklåtarna så att du kan haka på sommarens alla stämmor och festivaler!

Kursen är för dig som vill komma in i folkmusiksvängen och få en större bredd i din repertoar, dig som har haft svårt att veta vilka låtar du ska lära dig men är sugen på att spela.
 
Utlärningen sker på gehör och efter varje utlärd låt spelas den in långsamt och i tempo av dig på din mobiltelefon.

Leder kursen gör Ville Syri som är fiolspelman och student vid musikhögskolan i Malmö. Ville har lett flera spelmanslag, studerat klassiskt, jazz och är en frekvent besökare av Malmös folkmusikjam.

Kurstid: Varje onsdag i februari, mars och april (med undantag för vecka 8 och 14, då det är sport- och påsklov). Totalt blir det elva träffar.
Kostnad 200 kr per gång, 600 kr i månaden eller 1500 för alla tillfällen. Ju mer du är med, desto mindre kostar det alltså per tillfälle. Det går att ansluta senare under kursen om du inte kan vara med från början.

Lokal: Studieförbundet Bildas lokal på Jörgen Ankersgatan 12 i centrala Malmö. Det är nära till kollektivtrafiken, t ex Triangelns alla bussar och tåg.

Välkommen på en rolig, trevlig och lärorik kurs!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bildas Lokal
Jörgen Ankersg 12
21145 MALMÖ

Mer inom Musik

Påskmusikal – Vem är den mannen?

Påskmusikal – Vem är den mannen?

Välkommen till en påskmusikal i två akter. Hör, se och upplev berättelsen om Jesu liv från födseln till uppståndelsen.

 • Plats
  Insjön, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  13:00 - 15:30
Läs mer

Mer inom Folkmusik

TRADiMALUNG 202

TRADiMALUNG 202

Nu blir det äntligen klackarna i taket igen! Malungs folkhögskola, Sunne Danshus, Folkmusikens hus och Malung-Sälens kommun – välkomnar såväl dig som redan ä...

 • Plats
  Malung, Malung-Sälens kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 18:00 - 23:59
Läs mer