Skip to main content

Jesu Hjärta

Uppdaterad:

Fem fredagar med film- och samtalskvällar

Gemensamt ser vi film ur serien Katolicismen och samtalar.

I tio filmer om ca 50 minuter vardera, presenteras den världsvida kyrkan, hennes liv och hennes lära. Biskop Barron, känd från ”Word on Fire”, förklarar centrala teman i kyrkans tro, med början i Jesus Kristus till läran om hennes sakrament.Kyrkans tro speglas också i den sköna konsten och musiken. Filmerna är textade på svenska och är lämpliga för både ungdomar och vuxna.

Upptäck rikedomen i kyrkans mångfald – från trummorna i den afrikanska bykyrkan till stora helgedomar i Asien, Latinamerika och Europa. Till filmerna finns också samtalsfrågor som tagits fram i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Kursen är kostnadsfri och du får också 1 ex av boken Katolska Kyrkans lilla katekes mot att du närvarar vid träffarna. Arrangemanget görs i samarbete med Kristi Lekamens katolska församling och Studieförbundet Bilda.

Foto: Museums Victoria, Unsplash

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Kristi Lekamens kyrka
S:t Hansgatan 60
62156 VISBY

Mer inom Religion och tro

Katolskt äktenskap idag- vilka är utmaningarna?

Katolskt äktenskap idag- vilka är utmaningarna?

Diakon Göran Fäldt från katolska familjeutskottet tillsammans med Studieförbundet Bilda inbjuder till tre föredragskvällar med ämnet ”Äktenskap”- som avsluta...

  • Plats
    Jönköping, Jönköpings kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 19:00 - 20:30
Läs mer