Skip to main content

Att vara man

Uppdaterad:

Hamnar du ofta i prat om jobb, sportresultat, fordon, business, bygge… bara för att du är man? Känner du ibland att snacket i grabbgänget inte riktigt passar dig? Nu startar vi en ny samtalsgrupp för män.

Det är varken lätt eller okomplicerat att leva upp till mansidealen och de olika mansrollerna. I den här gruppen pratar vi om det och allt det andra i livet; glädjeämnen, familjelivet, relationer – både det lätta och det svåra. Det kan handla om papparollen, vardagen, drömmarna, det som gått fel och saker man ångrar. Och hur pratar man om den kollektiva skammen kring våldtäktsmän, pedofiler, våld i nära relationer, brott och misshandel, när man inte är en av ”dem”?

Vi vill skapa ett forum där vi kan prata om det som skaver, sånt som är tabu och det som ligger nära oss i livet. Ledare för gruppen är Christer Magnusson som är utbildad ledare för livsberättargrupper och Livsnära samtal. För att alla ska känna sig trygga och bekväma stannar allt privat som vi delar, inom gruppen. Vi träffas varannan vecka i Bildas lokaler på Tjelvarvägen 4. Där finns kaffe och thé, men var och en tar med eget fikabröd.

Fri parkering.

Foto: Elias, Pixabay

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bilda Öst Gotland
Tjelvarvägen 4
62143 VISBY

Mer inom Demokrati och jämlikhet

Hjälpflyget MAF- Vi lyfter blicken mot utmanande behov!

Hjälpflyget MAF- Vi lyfter blicken mot utmanand...

MAF region 16 (Östergötland) och region 19 (Jönköping) inbjuder till två spännande föreläsningar. Vi vänder oss till MAF medlemmar och MAF supportrar men all...

 • Plats
  Linköping, Linköpings kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 14:00 - 15:00
Läs mer
Minoritetsstress – samtalsgrupp

Minoritetsstress – samtalsgrupp

Välkommen till en samtalsgrupp för dig som är eller tolkas som utrikesfödd och som har intresse av att samtala med andra som har erfarenhet av minoritetsstre...

 • Plats
  Umeå, Umeå kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 19:00 - 21:00
 • Tillfällen
  5 tillfällen
Läs mer