Skip to main content

Den katolska tron - en introduktion - termin 2

Uppdaterad:

Kursen syftar till att, framförallt för icke-katoliker, ge en god överblick av den katolska trosläran.

Om man vill bli katolik, eller har frågor om detta bör man först och främst kontakta församlingen och boka ett samtal med kyrkoherden. Processen att bli katolik tar ca 2 år.

Den katolska tron – en introduktion innebär att man  under fyra terminer studerar den katolska kyrkans kateket. Kursen riktar sig främst till icke-katoliker och man är välkommen oavsett var man befinner sig i sin process. Vissa kommer för att de vill lära sig mer, andra för att de vill förstå en anhörig som är katolik, några kommer för att de redan innan fattat ett beslut om att bli katoliker. Oavsett varför så är det viktigaste att man kommer med en nyfikenhet och en villighet att lära sig. Kursen är även öppen för katoliker som behöver lägga en ny grund för sin tro. Kursen ges varannan onsdag efter mässan i Gävle kl 18.

 

För kontakt och frågor: [email protected]

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
S:t Pauli Katolska Kyrkan
Södra Rådmansgatan 7
80251 GÄVLE

Mer inom Religion och tro

Det trovärdiga vittnet – Inspirationsdag för kateketer

Det trovärdiga vittnet – Inspirationsdag för ka...

Katekes i vår tid är en del av kyrkans evangelisation. Genom vårt vittnesbörd om vår egen tro kan vi ge det som vi fått av Gud vidare till andra, både yngre ...

  • Plats
    Göteborg, Göteborgs kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 09:00 - 15:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer