Skip to main content

Djembekurs på Globalen

Uppdaterad:

Djembe är ett traditionellt rytminstrument från Västafrika som vuxit i popularitet världen över under de senaste decennierna. Under våren erbjuder vi en terminskurs i traditionellt Västafrikanskt djembespel.

Under elva söndagar lär vi oss traditionella djemberytmer och rytmkombinationer under ledning av Younoussa Dabo och Laurel Wakeman. Kursen vänder sig särskilt till deltagare från höstterminen, men vi välkomnar också nya deltagare med öppna armar!

Younoussa är en mycket erfaren kulturbärare från Guinea i Västafrika. Under många år har han undervisat i rytmer, dans och sång och är en härlig och inspirerande pedagog. Han har stor erfarenhet av att arbeta med grupper oavsett tidigare erfarenhet och lotsar oss med van hand in i de suggestiva och energigivande afrikanska rytmernas värld.

Laurel Wakeman är samordnare för kursen och leder de första träffarna tills Younoussa återvänder från Afrika. vi kommer då att repetera det Younoussa lärt ut under höstterminen.

Laurel har studerat och spelat djembe både i Sverige och Västafrika sedan 1980-talet och håller själv i l nybörjarkurser i djembespel, bland annat i Knivsta sedan flera år. Nivån kommer att anpassas efter gruppdeltagarna.

Kursen kostar 700 kr för elva tillfällen och börjar den 12 mars kl 16:30-18.00 i Globalens butikslokal på Kungsängsgatan 20 i Uppsala.

För kursdeltagare som saknar egen djembe finns möjlighet att köpa en djembe, med 500 kr rabatt på ordinarie pris, alternativt hyra en djembe under terminen för 250 kr.

Start den 19 mars kl 16:30-18.00 i Globalens butikslokal på Kungsängsgatan 20 i Uppsala.
Övriga datum är 10 söndagar i rad med uppehåll påskdagen och valborgsmässoafton
Kursavslut söndag 4 juni.
Samma tid gäller alla datum.
(OBS! Startdatum ändrat från 12 mars!)

För att delta i kursen krävs medlemskap i Fair Trade föreningen Globalen, som i gengäld bjuder oss på kaffe eller te under samtliga kurstillfällena. Medlemsavgiften är 150 kr/år och berättigar dessutom till 10 % rabatt på allt hantverk i butiken!

Medlemskap i Globalen löses på plats, men deltagaravgiften på 700 kronor – och eventuellt trumhyra – faktureras efter kursstart från Bilda.

Välkommen med din anmälan!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Fair Trade Shop Globalen
Kungsängsgatan 20
75322 UPPSALA

Mer inom Musik

Instrumentalundervisning efter Suzukimetoden – Intresseanmälan

Instrumentalundervisning efter Suzukimetoden – ...

Vi undervisar enligt Suzukimetoden på violin, cello och piano. Instrumentalundervisningen startar vid 4-6 års ålder. Suzukimetoden grundar sig i tanken att b...

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 01:00
 • Tillfällen
  14 tillfällen
Läs mer
Konsert med Celso Paco & Dynamo de Luxe

Konsert med Celso Paco & Dynamo de Luxe

Mycket glatt och stolt presenterar Folkmusikens hus en turné med Celso Paco & Dynamo de Luxe. Med elektrifierad energi och förenad lust till musiken sätt...

 • Plats
  Orsa, Orsa kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 19:00 - 20:30
Läs mer