Skip to main content

Julkonsert med trion Biskop-Streng-Jansson

Uppdaterad:

Finlandssvenska artister håller julkonsertturné i Sverige! Kvällen till ära medverkar även Jenny Nyqvist-Streng med musik och ett ord för kvällen.

De etablerade sångarna från Finland, Kristoffer Streng och Sonja Biskop håller julkonserter i Sverige och med sig har de den begåvade pianisten Stefan Jansson som ackompanjerar.

Trion Biskop-Streng-Jansson

Under flera års tid har trion Biskop-Streng-Jansson hållit omtyckta kyrkokonserter några gånger per år, på olika ställen i Finland. I år kommer trion även till Sverige och håller flera julkonserter! På repertoaren blir det olika nordiska och världskända julsånger. Den vackra duetten The Prayer, som blivit ett av trions paradnummer, ryms också.

Om artisterna

Kristoffer Streng är uppvuxen i Vasa och började uppträda med sin far Håkan, som 9-åring. Sånglektionerna påbörjade han som 16-åring i Vasa och senare vid Mellersta Österbottens Konservatorium i Karleby. Han har även deltagit i flera mästarkurser och är klassad som basbaryton.

Kristoffer har medverkat som solist åt olika körer och orkestrar i såväl mindre som större verk. Han har jobbat som kantor i flera församlingar och har en kantorsexamen från Uleåborgs konservatorium år 2007. Sedan 2011 är han anställd av Vörå församling. Vid sidan om kantorsjobbet reser han runt och håller konserter runt om i Norden.

Sonja Biskop är en känd sångerska uppvuxen i Kronoby, Finland. Hon har sjungit aktivt från ung ålder. Under åren har det blivit mycket Country-musik på repertoaren samt underhållningsmusik och musikaler. Sonja fick skivkontrakt i Lettland och har i och med det uppträtt en hel del där. Hon har representerat Lettland i Eurovision Song Contest år 2006.

Sonja har fungerat som sångcoach under många år runt om i Österbotten. Hon är också knuten till Sugar House Publishing-förlaget, som låtskrivare.

Stefan Jansson är född i Närpes, Finland. Han jobbar i det civila inom IT-branschen. Stefan började spela piano som 11-åring och har ända från början varit anlitad ackompanjatör för körer och solister.

Främsta musikaliska insatser har han gjort inom gospelmusiken. Han är ofta anlitad som kapellmästare och pianist vid gospel- och körhelger. Förutom körmusik, har han även deltagit i storbands-projekt och ”small-band” samt spelat i orkesterdiket på Wasa Teater i musikalen Oliver.

Han har medverkat på tjugotalet skivinspelningar och han gjorde egen skivdebut 2009 med psalm-skivan ”Som människor”. 2012 utkom ”Med människor” och 2014 en julskiva ”Sång över vita skogar”.

Kostnad

Biljetter till julkonserten kostar 100 kr/person (barn och unga under 18 år: 50 kr).

Köp din biljett i Missionskyrkan Lidköping!
Öppettider för försäljning: tisdag-torsdag kl. 10-15 eller enligt överenskommelse (via expeditionen: 0510-30 12 80 eller [email protected]).

Kvarvarande biljetter säljs vid entrén vid konserttillfället.

Varmt välkomna!

 

Konserterna genomförs med stöd från Lidköpings kommun, www.lidkoping.se.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Lidköpings Missionsförsamling
Esplanaden 3
53150 LIDKÖPING

Mer inom Musik

Julkonsert i Betelkapellet

Julkonsert i Betelkapellet

Välkommen att lyssna till en stämningsfull konsert med Bethelförsamlingens julkör, barnkör, solister och musiker.

 • Plats
  Djurås, Gagnefs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  18:00
Läs mer
Musiklekis (4-6 år) – Intresseanmälan

Musiklekis (4-6 år) – Intresseanmälan

En rolig musikintroduktion för barn! Detta får du lära dig: sånger och rytmövningar, sång- och musiklyssning, instrumentkännedom samt grundläggande musikteor...

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 15:30 - 16:15
 • Tillfällen
  15 tillfällen
Läs mer
Växjö Gospelfest 2023 – för trettonde gången

Växjö Gospelfest 2023 – för trettonde gången

Vi är så glada att vi efter två års uppehåll kan bjuda in till ännu en Växjö Gospelfest. Som vi har längtat att sjunga tillsammans igen, och uppleva glädjen ...

 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag, Söndag 09:30 - 15:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer