Skip to main content

Inzoomat: Ur djupen ropar jag till dig, herre

Uppdaterad:

Att leva i Guds närvaro med Broder Lorens. Katolsk folkbildning online - En halvtimmes föreläsning som följs av samtal med föreläsaren F. Jan Byström.

När vi människor drabbas av nedstämdhet och inre oro kan vi få god hjälp av kyrkans själavårdstradition. I detta avsnitt ska vi lära känna karmelitermunken Broder Lorens, Laurent de la Résurrection (1614-1691), som vill lära oss att leva i Guds närvaro. Hans tankar är förenliga med mycket av det som vi idag möter i det som brukar kallas tredje vågens KBT.

Föreläsare: Jan Byström är leg. psykoterapeut och församlingspräst i S:t Lars katolska församling, Uppsala

Praktisk information:
Alla anmälda får en plats till Inzoomat. Bekräftelse med zoomlänk kommer senast klockan 14.00 samma dag. Anmäler man sig efter 14.00 får man ett mail med länk några minuter innan start. Detta arrangemang sker i samarbete med Katolska Pedagogiska Nämnden och Studieförbundet Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro

Vänner Emellan – att dela tron i en modern tid

Vänner Emellan – att dela tron i en modern tid

Skulle du kunna tänka dig att berätta för andra vad tron betyder för dig? Har du tänkt på att kanske just dina ord och erfarenheter kan öppna vägen för medmä...

 • Plats
  Göteborg, Göteborgs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 21:00
 • Tillfällen
  6 tillfällen
Läs mer
Jesu Hjärta

Jesu Hjärta

Fem fredagar med film- och samtalskvällar

 • Plats
  Visby, Gotlands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 18:00 - 20:30
 • Tillfällen
  5 tillfällen
Läs mer