Skip to main content
Vi bygger om lite i menyn. Vi ber om ursäkt om det ser lite rörigt ut.

Inspirationsträff om materialet "Jag åldras alltså lever jag"

Uppdaterad:

Vill du starta upp samtalscirklar utifrån samtalsmaterialet Jag åldras alltså lever jag? Välkommen till en inspirations-förmiddag som leds av Berit Carlström där hon berättar om materialet och delar egna erfarenheter kring att vara cirkelledare.

Samtalsmaterialet Jag åldras alltså lever jag omfattar sju olika ämnesområden som belyser erfarenheter som hör hemma i alla åldrar men som kanske blir tydligare i denna senare fas av livet. De sju träffarna har i detta material behållit sina ursprungliga rubriker från Bildas tidigare material, Seniorsamtal, men tillförts samtida referenser i form av inspirationsmaterial hämtat ur lyrik, prosa, forskningsartiklar, citat och ett par av statens offentliga utredningar omkring vår tids åldrande och äldrevård.

Vi åldras i alla våra olika åldrar, kanske allra mest i barndomens ålder och dess olika steg av utveckling och förändring. Att färdas genom ålderdomen innebär också utveckling och förändring. Det kan vi tryggt säga idag när forskningen visar att åldrandet i 2020-talet ser annorlunda ut – i jämförelse med tidigare generationer. Men kollektivt dröjer sig gamla föreställningar och fördomar kvar omkring ’äldre’ och bidrar därmed till åldersdiskriminering. Detta behöver vi samtala med varandra om för att upptäcka olika erfarenheter av den ålderism som finns i samhället och stärka hoppet om att få tillgång till många år av hälsa och frihet.

Denna inspirationsträff riktar sig till dig som skulle vilja starta samtalscirklar med detta material.

Praktiskt information:
– Träffen sker digitalt via Zoom, koppla gärna upp dig några minuter innan träffen startar upp.
– Zoom-länk kommer några dagar innan träffen via mail
– Vi kommer ge utrymme för frågor i slutet av träffen

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Undrar om Gud… – En teologidag utifrån barns frågor om Gud, det goda och det onda

Undrar om Gud… – En teologidag utifrån barns fr...

Dagen vänder sig till såväl pastorer, anställda och ideella ledare i församling, studenter på ALT och andra som på olika sätt möter och reflekterar teologisk...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 09:00 - 12:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer