Skip to main content

Inzoomat: Gud och det onda

Uppdaterad:

Katolsk folkbildning online

Varför finns det hat, krig och ondska om Gud har all makt och samtidigt är god och kärleksfull? Vad är egentligen det onda och vilket är dess upphov? Lär dig mer om den klassiska teodicéproblematiken, en av de största frågorna inom teologin. 

Om föredragshållaren:
Pater Rainer Carls SJ är präst inom jesuitorden och fil.dr. i teoretisk filosofi. Han är nu verksam inom S:ta Eugenia katolska församling i Stockholm och aktuell med boken Gud och det onda.

Praktisk information:
Alla anmälda får en plats till Inzoomat. Bekräftelse med zoomlänk kommer senast klockan 14.00 samma dag. Anmäler man sig efter 14.00 får man ett mail med länk några minuter innan start. Detta arrangemang sker i samarbete med Katolska Pedagogiska Nämnden och Studieförbundet Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro