Skip to main content
Vi bygger om lite i menyn. Vi ber om ursäkt om det ser lite rörigt ut.

Gruppledarutbildningen ”Livsnära samtal – att dela livet”

Uppdaterad:

Det är djupt mänskligt att få berätta om sitt liv och bli lyssnad till. På denna ledarutbildning får du metoder och redskap för att själv kunna leda livsberättargrupper.

Denna utbildning är för dig som vill leda en eller flera grupper livsberättargrupper, utifrån en beforskad metod. Vi går igenom bakgrunden till metoden som är utgångspunkten för detta arbete, prövar att leda genom rollspel och får olika ”redskap” att använda.

Ledarutbildning

Vi möts vid ett tillfälle:

Ons 16 november kl. 10-17, då teorin och metodiken presenteras, gör gruppövningar samt pratar om rekrytering av deltagare och praktiska frågor. Kaffe/te och lunch ingår.

Ansvarig för utbildningen och nätverket ”Livsnära samtal” är Frank Åkerman. Han är pastor med lång erfarenhet inom diakonalt arbete.

Vad är ”Livsnära samtal”?

”Livsnära samtal” betyder att en grupp samtalar om det som är personligt och nära. Utifrån olika teman, möts 6-8 deltagare i åldern 62 år och äldre vid 10 tillfällen, för att ”dela livet”.

Vem passar detta för?

Du kan ha din bakgrund inom vård, utbildning, kultur eller socialt arbete. Den främsta meriten är att du är intresserad av medmänniskor och har en livserfarenhet. Gärna att du tidigare arbetat med grupper i någon form.

Nätverk

Utbildade gruppledare erbjuds att ingå i ett nätverk där vi håller kontakt via telefon och möts vid ett par tillfällen under året för att dela erfarenheter.

Varmt välkommen med din anmälan!

Frågor?

Kontakta Frank Åkerman på 0704-15 12 03, [email protected], eller
Mikael Ivarsson på Bilda, [email protected]

Arrangörer

Sociala Missionen, Immanuelskyrkan, Equmeniakyrkan Region Stockholm och Studieförbundet Bilda Öst.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11353 STOCKHOLM

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Utbildning i föreningsteknik

Utbildning i föreningsteknik

Välkommen på en utbildning för dig som är engagerad i en förening!

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 18:30 - 20:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Vara nere – Ledarutbildning (Online)

Vara nere – Ledarutbildning (Online)

Leder du unga? Du kanske är ungdomsledare i en scoutkår, körledare, eller ledare på ungdomsläger? Då är den här utbildningen för dig.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 18:00 - 20:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer