Skip to main content

Kapellsafari

Uppdaterad:

Följ med på en guidad busstur bland Gotlands kapell och bönehus

I mitten av 1800-talet fick religiösa väckelserörelser fäste i Sverige och de olika samfunden byggde samlingslokaler till sina församlingar. På Gotland finns över 130 kapell och bönehus. Under de senaste decennierna har många sålts och blivit privata hem, men några är fortfarande aktiva och i bruk.

Den här utflykten kallar vi för en safari, då vi åker runt till några av öns alla kapell. Vi kommer även att göra några stopp på vår rutt.

Avfärd sker med buss från Tjelvarkyrkans parkering kl. 16. Vid sista stoppet blir det också fika och kvällsmacka. Vi beräknar vara tillbaka i Visby kl. 21.

Kostnad: 150 kr/person betalas på plats, helst med swish. Har du inte swish löser vi det. I priset ingår busstur och fika.

Anmäl dig senast 15 augusti till Mats Englund på telefon 070-324 97 03. OBS! att det är begränsat antal platser i bussen. Därför kan vi inte garantera att du har en säkrad plats om du anmäler dig genom meddelande eller SMS. Då behöver du först få bekräftat att du har en säkrad plats.

Arrangemanget är en del i vårt nystartade projekt att samla in Gotlands frikyrkliga historia. Har du frågor, vill du veta mer eller kanske vara med och skriva historia? Kontakta Per Olof Sahlberg på tel 072-240 24 02 eller Annica Grönhagen (se kontaktuppgifter här på sidan).

Kapellsafarin görs i samarbete med Gotlands kyrkohistoriska sällskap och Bilda.

Foto: Nubia Navarro, Stocksnap

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Samhällsengagemang

Gfi – Gotlandskunskap för inflyttade

Gfi – Gotlandskunskap för inflyttade

Är du ganska nyinflyttad till ön? Då kan det vara bra att lära känna kulturen, historien och sederna. Tips och goda råd, som du får under kursens gång, kan d...

 • Plats
  Visby, Gotlands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 19:00 - 21:15
 • Tillfällen
  8 tillfällen
Läs mer
HÅLL BARA IHOP

HÅLL BARA IHOP

Tillsammans utforskar vi vägar mot en oviss framtid. Välkommen till Lidköping 5 oktober, Trollhättan 6 oktober eller Töreboda 8 oktober.

 • Plats
  Trollhättan, Lidköpings kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag
Läs mer