Skip to main content

Rättviks spelmanslag i Rättviks kyrka

Uppdaterad:

Helt traditionsenligt spelar Rättviks spelmanslag i Rättviks kyrka denna dag. Tisdagen innan Bingsjöstämman är den bästa konsertdagen för då är alla folkmusikintresserade på väg till Sveriges största spelmansstämma i Bingsjö.

Konsertens tema är folkmusik genom tiderna. Laget kommer att lyfta fram olika spelmän och deras musik, några instrument – vissa historiska och vissa ännu aktuella.

Rättviks spelmanslag är ett av landets äldsta spelmanslag och har ca 100 medlemmar varav hälften är aktiva. Under 2019 har laget firat sin 75:e årsdag! Redan vid starten fastslogs ett av kraven för medlemsskap i laget till att man ”ska ha viljan och behov av att spela folkmusik”. Det har laget, liksom lusten att spela till dans.

Laget leds av Täpp Ida Almlöf och Hans Ehrling.

Vill du dansa till Rättviks spelmanslag så spelar de samma kväll i Vikarbyns bystuga.

Entré: 150 kr, betalas i kyrkan – swish eller kontant

En konsert under Stämmoveckan.

I samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik

Konsert med Pers Alexander Olsson & Olof Kennemark

Konsert med Pers Alexander Olsson & Olof Ke...

Konsert med Pers Alexander Olsson och Olof Kennemark på fina Matsgården i Östbjörka. När Alexander och Olof träffades och för första gången och tog en låt ih...

 • Plats
  Östbjörka, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 13:00 - 14:15
Läs mer
Ævestaden

Ævestaden

Ævestaden är en svensknorsk trio som spelar nykomponerad och traditionell musik med gamla och moderna instrument. Lyror, fiol, vokal, munharpa, kantele och e...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 19:00 - 20:15
Läs mer