Skip to main content

Skrivarkurs: Utveckla ditt skrivande med Lina Mattebo

Uppdaterad:

Våga ta din skrivardröm på allvar! Varmt välkommen till denna inspirerande skrivarkurs där du under en helg i Stockholm får möjlighet att utvecklas i ditt skrivande, hitta ditt språk och närma dig din berättelse.

Detta är en skrivarkurs för dig som redan skriver, och som vill utvecklas i ditt skrivande. Kanske har du en idé på en text eller en bok du vill skriva och behöver hjälp att komma igång? Skriver du i jobbet och känner att du behöver fler verktyg för att skriva bättre? Eller så kanske du har ett halvfärdigt manus som du behöver inspiration och konkreta tips för att slutföra? Du behöver absolut inte vara expert, men du bör ha skrivit egna texter tidigare. Här får du möjlighet att ta din skrivardröm på allvar och lära dig att göra din text starkare och mer levande.

Kunskap varvat med skrivtid

Under två fullspäckade kursdagar varvas föreläsningar om skrivandets hantverk, praktiska tips, skrivövningar, textsamtal, uppläsningar och egen skrivtid. Vi pratar om sådant som är viktigt både om du skriver skönlitteratur och sakprosa. Tillsammans skapar vi ett varmt och tryggt skrivande rum där vi lär oss av varandra och fokuserar på utforskandet och skrivglädjen.

Målet med kursen är att ditt skrivande efteråt ska kännas både mer görbart och lustfyllt. Du kommer få med dig både ny kunskap som underlättar ditt skrivande, få tid till eget skrivande samt – inte minst! – gemenskap med andra som också älskar att skriva! Under kursen och den tillhörande middagen på lördagen får du chans att lära känna nya skrivarvänner, som du kan dela dina skrivardrömmar med.

Få möjlighet till respons

Utöver möjligheten att få och ge respons till varandra under kursen, får du också en stunds enskild konsultation med kursledaren Lina Mattebo där du får direktrespons kring just det du vill prata om. Det kan vara synpunkter på några sidor av ditt manus eller på ett synopsis, eller vägledning kring frågor du har om skrivande, textupplägg, utgivning eller något annat.

Detta ingår

I deltagaravgiften (1895 kr) ingår två kursdagar (lördag 10.00–18.30, söndag 9.00–16.00), lunch och fika på lördag och söndag samt middag på lördag.

Inför kursen möts vi på ett kortare videomöte där vi presenterar oss för varandra och pratar om förväntningar på kursen.

Vi håller till i Studieförbundet Bildas lokaler på Södermalm i Stockholm, på Rosenlundsgatan 13.

Kursledare

Lina Mattebo arbetar som redaktör, skribent och personlig skrivcoach i sitt eget företag. Den största delen av hennes arbetsuppgifter innebär att ge textrespons. Hon är utbildad journalist och har arbetat både som redaktör på bokförlag och som reporter och redaktör på tidningar och magasin. Dessutom har hon gett ut egna böcker. Läs mer om henne på www.linamattebo.se

Övrigt

Kursen har begränsat med platser, så anmäl dig så snart som möjligt för att få en bokad plats.

Du ordnar boende själv. Vi tipsar om Zinkensdamm Vandrarhem, www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-stockholmzinkensdamm-vandrarhem, eller hotell Birger Jarl, www.birgerjarl.se.

Om det blir för få deltagare kan kursen komma att ställas in.

Kursen är för vuxna.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bilda Öst Stockholm
Rosenlundsgatan 13
11853 STOCKHOLM

Mer inom Litteratur

Seniorträff

Seniorträff

Seniorträff är en plats för dig som talar arabiska och vill träffa andra personer och göra roliga aktiviteter tillsammans.

  • Plats
    Malmö, Malmö kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    8 tillfällen
Läs mer