Skip to main content

Folkrot: Kurs i att bygga scener och scenografi

Uppdaterad:

Folkrotsveckan inleds i år med kul en nyhet: Vår kurs i att jobba med att bygga scener och scenografi. Kursen passar för alla unga under 25 som vill lära sig mer hur man jobbar för att göra en festival eller annat kulturarrangemang riktigt mysigt och inbjudande. Den arrangeras med hjälp av stöd från FolkYou.

Lärare på kursen blir Per Hansson. Han har under alla år stått för den toppenfina scenografin och alla scenbyggen på Folkrot. Han har också lång erfarenhet av att göra det samma på Sjönevadsfestivalen, alltid med lika fina resultat. 

Den här kursen startar redan den 18 juli eftersom allt det fina som vi ska tillverka kommer att användas på årets festival. Du som är med kommer få lära dig saker som ljussättning av träd, att sy häftiga kulisser, göra eldstäder, bygga scener i olika material; ex vass, tyg, trä. Vi kommer att tillverka allehanda små lustifikationer som skapar en inbjudande miljö och är tilltalande för festivaldeltagarna. Vi kommer att tälja och pyssla… Däremellan blir det säkert också jam och spel för de som vill. Eller en tur på hästryggen om du gillar hästar…?

För dig som är kreativ och gillar att skapa kommer det här bli en av sommarens roligaste kurser och du får med dig kunskaper och erfarenheter som du kan använda i många andra sammanhang. Ta gärna med kompisar och familj! Ni campar gratis på vår äng. Inträde till Folkrotsfestivalen som hålls på fredagen och lördagen efter kursen ingår för alla som går kurs.

När: Måndag 18 juli-fredag 22 juli. Vi börjar kl 09 på på morgonen och håller på till kl 16 varje dag utom på fredagen då vi avslutar med lunch. På fredagen inleds dessutom Folkrotfestivalen, där de som vill får vara med på scen tillsammans med kända artister och visar upp vad vi har lärt oss under veckan. Festivalpass är gratis för alla upp till 18 år, och ingår för alla som går kurs, så stanna gärna kvar över helgen! Det kommer vara många roliga aktiviteter för hela familjen även under festivalen.

Var: Spelmansgården ligger på vackra Bjärehalvön i Skåne med närhet till både skog och bad. Butiker för att handla mat finns t ex i närbelägna Hjärnarp.

Kostnad: Kursen kostar 600 kr för barn och unga upp till 25 år. Då blir man automatiskt medlem i Skånes spelmansförbund. För den som redan är medlem kostar lägret 500 kr. Anmälan görs här till höger på sidan.

Mer info: På varje kurs ingår lunch och fika/frukt. När du anmäler dig fyller du i matpreferenser och ev allergier. Den som vill bo över kan campa gratis på ängen intill Spelmansgården. Alla kursdeltagare är försäkrade genom Studieförbundet Bilda under tiden som kurserna pågår på dagtid.

Kurserna arrangeras av Folkrot i samarbete med Skånes Spelmansförbund, Spelmansgården och Studieförbundet Bilda Sydväst. Till just den här kursen har vi dessutom får stöd av FolkYou.

Sista anmälningsdag söndag 3 juli. (Men anmäl dig gärna tidigare så blir det enklare för oss att planera.)

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik

Västerbottens Spelmansförbunds Visstuga

Västerbottens Spelmansförbunds Visstuga

Vi träffas tredje söndagen i varje månad för att lära varandra folkvisor (och trall, kulning osv) från Västerbotten och andra ställen i Norden. Oftast ses vi...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom videomöte
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag, Söndag 18:00 - 19:30
 • Tillfällen
  10 tillfällen
Läs mer