Skip to main content

Folkrot: Ungdomskursen med Rasmus Brinck från Tailcoat

Uppdaterad:

Välkommen på sommarens roligaste kurser för barn, unga och vuxna. Det här är kursen där ungdomar som har spelat en del förut får spela tillsammans med Tailcoats Rasmus Brinck. Ta med kompisar och familj! Ni campar gratis på vår äng. Inträde till Folkrotsfestivalen som inleds efter kursen ingår för alla som går kurs.

Rasmus Brinck från dansk-svenska bandet Tailcoat – som också spelar på årets festival – leder årets kurs för ungdomar upp till 25 år. Du ska ha spelat en del förut men behöver inte ha spelat folkmusik förut för att vara med. Alla instrument är välkomna. 

Rasmus spelar nyckelharpa och fiol med ett fokus på dans, kommunikation, sväng och lek. Uppland och dalatradition med en skvätt av dansk fanø-tradition är där Rasmus känner sig mest hemma men lockas altid att inspireras av nytt.

Det är bättre att det är kul än att det är perfekt är mantrat Rasmus jobbar efter.

Här kan du se Rasmus spela ihop med bandet Tailcoat: https://www.youtube.com/watch?v=k-sV9D3UwOk

När: Onsdag 20 juli-fredag 22 juli. Vi börjar kl 09 på på morgonen och håller på till kl 16 varje dag utom på fredagen då vi avslutar med lunch. På fredagen inleds dessutom Folkrotfestivalen. Festivalpass är gratis för alla upp till 18 år, och ingår för alla som går kurs, så stanna gärna kvar över helgen! Det kommer vara många roliga aktiviteter för hela familjen även under festivalen.

Var: Spelmansgården ligger på vackra Bjärehalvön i Skåne med närhet till både skog och bad. Butiker för att handla mat finns t ex i närbelägna Hjärnarp.

Kostnad: Kursen kostar 600 kr barn och unga upp till 25 år. Då blir man automatiskt medlem i Skånes spelmansförbund. För den som redan är medlem kostar lägret 500 kr. Anmälan görs här till höger på sidan.

Mer info: På varje kurs ingår lunch och fika/frukt. När du anmäler dig fyller du i matpreferenser och ev allergier. Den som vill bo över kan campa gratis på ängen intill Spelmansgården. Alla kursdeltagare är försäkrade genom Studieförbundet Bilda under tiden som kurserna pågår på dagtid.

Kurserna arrangeras av Folkrot i samarbete med Skånes Spelmansförbund, Spelmansgården och Studieförbundet Bilda Sydväst.

Sista anmälningsdag söndag 3 juli. (Men anmäl dig gärna tidigare så blir det enklare för oss att planera.)

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Musik

Jonas Knutsson & Arne Forsén – sax och piano

Jonas Knutsson & Arne Forsén – sax och piano

Två musikaliska själsfränder med gemensamma rötter i Västerbottens skogar! Jonas Knutsson och Arne Forsén fascinerades tidigt av jazzens språk men nyfikenhet...

 • Plats
  Rättvik, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Söndag 19:00 - 20:30
Läs mer
Barnkören Engelkören

Barnkören Engelkören

Sjung med i Engelkören! En kör för dej som går i åk 1 och uppåt.

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 15:30 - 16:15
 • Tillfällen
  15 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Nybörjarkurs i säckpipa

Nybörjarkurs i säckpipa

Är du intresserad av att lära dig spela säckpipa? Musikalisk erfarenhet är ett plus men inget krav, man kan börja från scratch.

 • Plats
  Umeå, Umeå kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:30 - 20:00
 • Tillfällen
  13 tillfällen
Läs mer