Skip to main content

Folkrot: Sjung skånska visor med Lise Enochsson

Uppdaterad:

Välkommen på sommarens roligaste kurser för barn, unga och vuxna. Det här är kursen där unga och vuxna får lära sig sjunga skånska visor tillsammans med Lise Enochsson. Ta med kompisar och familj! Ni campar gratis på vår äng. Inträde till Folkrotsfestivalen som inleds efter kursen ingår för alla som går kurs.

Lise Enochsson har lånat sin röst åt de skånska folkvisorna sedan unga år med lust, glädje och stolthet. Uppvuxen i en musikerfamilj och med avstamp i Viskursen i Malung (2001-2002) har resan fortsatt med sången som instrument och mening till bland annat Irland, USA, Skottland och Bretagne. Genom konserter, kurser och visstugor har Lise förmedlat den sångskatt som är unik för Skåne, senast med USA-turnén med trion Vindonia (2017), A Week of Swedish Song for All Ages (2019) anordnat av bland andra The American Swedish Institute i Minneapolis/ St Paul, samt genom att ha varit hjälp-ledare till Skånska Kören i Lund under några år.

På den här kursen i vissång fokuserar vi såklart på den skånska sångskatten! Alldeles särskilt det mångfaldiga materialet som vi har från Christer Lundh. Låtutlärning, sånger med stämmor, men också för kursen nyfunna pärlor direkt från Folklivsarkivet/Skånes musiksamlingar. Och en och annan, annan folkvisa, allt för sångglädjens skull!

Utmärkande för Lise som kursledare är förmågan att entusiasmera, att lyssna in alla närvarande, och en förmåga att anpassa innehållet till varierade förväntningar. Inte minst har hon en stor repertoar.

När:
Onsdag 20 juli-fredag 22 juli. Vi börjar kl 09.30 på på morgonen och håller på till kl 16.30 varje dag utom på fredagen då vi avslutar med lunch. På fredagen inleds dessutom Folkrotfestivalen. Festivalpass är gratis för alla upp till 18 år, och ingår för alla som går kurs, så stanna gärna kvar över helgen! Det kommer vara många roliga aktiviteter för hela familjen även under festivalen.

Var: Spelmansgården ligger på vackra Bjärehalvön i Skåne med närhet till både skog och bad. Butiker för att handla mat finns t ex i närbelägna Hjärnarp.

Kostnad: Lägret kostar 600 kr barn och unga upp till 25 år. Då blir man automatiskt medlem i Skånes spelmansförbund. För den under 25 år som redan är medlem kostar lägret 500 kr. För vuxna över 25 år kostar kursen 1400 kr om man inte redan är medlem i Skånes spelmansförbund, och även då blir man automatiskt medlem, För medlemmar kostar den 1200 kr. Anmälan görs här till höger på sidan. Om du inte är medlem i Skånes Spelmansförbund men vill bli det gör du anmälan här: https://www.skanesspelmansforbund.se/sa-har-blir-du-medlem/

Mer info: På varje kurs ingår lunch och fika/frukt. När du anmäler dig fyller du i matpreferenser och ev allergier. Den som vill bo över kan campa gratis på ängen intill Spelmansgården. Alla kursdeltagare är försäkrade genom Studieförbundet Bilda under tiden som kurserna pågår på dagtid.

Kursen arrangeras av Folkrot i samarbete med Skånes Spelmansförbund, Spelmansgården och Studieförbundet Bilda Sydväst.

Sista anmälningsdag söndag 3 juli. (Men anmäl dig gärna tidigare så blir det enklare för oss att planera.)

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Musik

Leksands spelmansstämma

Leksands spelmansstämma

Välkommen till en intim och sprudlande spelmansstämma med två dansbanor, allspel, kurser, servering, ståpälsscen och naturligtvis obegränsat med buskspel.

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 17:00 - 23:00
Läs mer
Leksands musikverkstad med Hoven Droven

Leksands musikverkstad med Hoven Droven

Unga musiker från när och fjärran – välkomna till två dagars spel och kul i Leksand i sommar! Leksands musikverkstad genomförs för femte året och som vanligt...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 10:00 - 17:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Slagverkskurs med Tina Quartey

Slagverkskurs med Tina Quartey

Kurs med slagverkaren Tina Quartey vänder sig till dig som har musikalisk erfarenhet. Du spelar ett instrument eller har lite djupare erfarenhet av dans men ...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 10:00 - 16:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer
Folkrot: Ensemblekurs för unga och vuxna

Folkrot: Ensemblekurs för unga och vuxna

Välkommen på sommarens roligaste spelkurser för barn, unga och vuxna. Det här är ensemblekursen för unga och vuxna. Alla instrument är välkomna. Ta med kompi...

 • Plats
  Hjärnarp, Ängelholms kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag, Torsdag, Fredag 09:00 - 16:00
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer