Skip to main content

Folkrot: Ensemblekurs för unga och vuxna

Uppdaterad:

Välkommen på sommarens roligaste spelkurser för barn, unga och vuxna. Det här är ensemblekursen för unga och vuxna. Alla instrument är välkomna. Ta med kompisar och familj! Ni campar gratis på vår äng. Inträde till Folkrotsfestivalen som inleds efter kursen ingår för alla som går kurs.

Ensemblekursen leds i år av Veronica Lindåker. Hon är klarinettist, flöjtist, kompositör, och bandledare som är uppväxt i den skånska myllan.

Veronica har undervisat spelsugna människor i snart 15 år, allt från barn till pensionärer, lett enskilda lektioner och jättestora ensembler. Hon har jobbat som musiklärare både i uppväxtens Svedala och i Göteborg. Där har hon varit instrumentlärare, orkester och ensemble-ledare. Hon har även lett en sommarorkester i Svedala där ungdomar i gymnasieåldern fick sommarjobb som musiker och fick turnera i kommunen. 

Med en egensinnig kompositions- och spelstil tillsammans med sin rykande färska examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm är Veronica Lindåker nu redo att ta över världen, och ta med er på en del av den resan redan nu i sommar.

Med utgångspunkt i den skånska musiktraditionen kommer vi fokusera på sväng, samspel, sambandet kropp och musik och spelglädje! Kursen kommer huvudsakligen hållas på gehör, alla instrument är välkomna!

Här finns länkar till lite av det Veronica jobbar med:
https://open.spotify.com/track/40CYu5zSEowBfe0JTef2rp?si=2d06870d78164f52

https://www.youtube.com/watch?v=e6EUmi13keY

När: Onsdag 20 juli-fredag 22 juli. Vi börjar kl 09 på på morgonen och håller på till kl 16 varje dag utom på fredagen då vi avslutar med lunch. På fredagen inleds dessutom Folkrotfestivalen, där de som vill får vara med på scen tillsammans med kända artister och visar upp vad vi har lärt oss under veckan. Festivalpass är gratis för alla upp till 18 år, och ingår för alla som går kurs, så stanna gärna kvar över helgen! Det kommer vara många roliga aktiviteter för hela familjen även under festivalen.

Var: Spelmansgården ligger på vackra Bjärehalvön i Skåne med närhet till både skog och bad. Butiker för att handla mat finns t ex i närbelägna Hjärnarp.

Kostnad: Lägret kostar 600 kr barn och unga upp till 25 år. Då blir man automatiskt medlem i Skånes spelmansförbund. För den som redan är medlem kostar lägret 500 kr. För vuxna över 25 år kostar kursen 1400 kr om man inte redan är medlem i Skånes spelmansförbund. För medlemmar kostar den 1200 kr. Anmälan görs här till höger på sidan.

Mer info: På varje kurs ingår lunch och fika/frukt. När du anmäler dig fyller du i matpreferenser och ev allergier. Den som vill bo över kan campa gratis på ängen intill Spelmansgården. Alla kursdeltagare är försäkrade genom Studieförbundet Bilda under tiden som kurserna pågår på dagtid.

Lägret arrangeras av Folkrot i samarbete med Skånes Spelmansförbund, Spelmansgården och Studieförbundet Bilda Sydväst.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Musik

Kurs: Låtspel på dragspel med Bengan Janson

Kurs: Låtspel på dragspel med Bengan Janson

En av de frågor Bengan Janson ofta får är vad man kan göra med bashanden när man spelar låtar. Detta och fler tankar om hur man kan använda dragspelet i spel...

 • Plats
  Rättvik, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 10:00 - 14:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Alfvéndagen 2022

Alfvéndagen 2022

En traditionsenlig dag med lite extra allt. Nu firar vi Hugo Alvén 150 år med en sprakande sommarkonsert utomhus på Alfvéngården.

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 13:00 - 15:00
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Kurs: Alfvéns låtar med Olle Moraeus

Kurs: Alfvéns låtar med Olle Moraeus

Kom och träffa Olle Moraeus som lär ut några av de låtar som var en betydande hörnsten i Hugo Alfvéns musikaliska gärning. I verk som Midsommarvaka, Dalaraps...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 13:00 - 17:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Ethno – Världens konsert!

Ethno – Världens konsert!

Under tiden 30 juni till och med 8 juli äger årets Ethnoläger rum i Rättvik. Då kommer cirka nittio unga folkmusikanter från Europa, Afrika, Asien och Amerik...

 • Plats
  Rättvik, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 19:30 - 21:30
Läs mer