Skip to main content

Folkrot: Kurs för barn & unga - nybörjare

Uppdaterad:

Välkommen på årets roligaste spelkurs för barn, unga och vuxna. Den här kursen är för barn och unga som är nybörjare. Fokus är på fiol men även altfiol och cello är välkomna. Ta med kompisar och familj! Ni campar gratis på vår äng. Inträde till Folkrotsfestivalen som inleds efter kursen ingår för alla som går kurs.

På kursen kommer vi att leka, spela, busa och ha jättekul och mysigt samtidigt som vi lär oss mycket. Den som vill kommer få prova lite ridning på våra fina islandshästar. Övernattning är frivilligt men det finns gratis campingplats på vår för de som vill. Hela familjen är välkommen till campingen och de yngre barn som behöver kan ha en vuxen med sig på kursen om de vill. Föräldrar får annars gärna gå någon av våra kurser för vuxna (vis-, dans- eller ensemblekurs).

Läraren på kursen för nybörjare heter Sylvia Loft och är rytmikpedagog med folkmusik som favoritsyssla. Hon har jobbat med rytmik och fiol och barn sedan 1980.

Sylvia ska vara kursledare för de på lägret som är alldeles i början på fiolstigen. Det kan vara olika åldrar, men folkmusiken är på basnivå. Vi spelar enkla låtar och ganska många är på lösa strängar. Vi använder rytmik, sång och lek för att lära oss låtarna. Vi kommer också att träna fiol och stråkhållning på ett lekfullt sätt.

Förutom fiol fungerar det att spela altfiol och cello på kursen.

När: Onsdag 20 juli-fredag 22 juli. Vi börjar kl 09 på på morgonen och håller på till kl 16 varje dag utom på fredagen då vi avslutar med lunch. På fredagen inleds dessutom Folkrotfestivalen. Festivalpass är gratis för alla upp till 18 år, och ingår för alla som går kurs, så stanna gärna kvar över helgen! Det kommer vara många roliga aktiviteter för hela familjen även under festivalen.

Var: Spelmansgården ligger på vackra Bjärehalvön i Skåne med närhet till både skog och bad. Butiker för att handla mat finns t ex i närbelägna Hjärnarp.
Kostnad: Lägret kostar 600 kr barn och unga upp till 25 år. Då blir man automatiskt medlem i Skånes spelmansförbund. För den som redan är medlem kostar lägret 500 kr. Anmälan görs här till höger här på sidan. Om du inte är medlem i Skånes Spelmansförbund men vill bli det gör du anmälan här: https://www.skanesspelmansforbund.se/sa-har-blir-du-medlem/

Mer info: På varje kurs ingår lunch och fika/frukt. När du anmäler dig fyller du i matpreferenser och ev allergier. Den som vill bo över kan campa gratis på ängen intill Spelmansgården. Alla lägerdeltagare är försäkrade genom Studieförbundet Bilda under tiden som kurserna pågår på dagtid.

Lägret arrangeras av Folkrot i samarbete med Skånes Spelmansförbund, Spelmansgården och Studieförbundet Bilda Sydväst.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Musik

Ævestaden

Ævestaden

Ævestaden är en svensknorsk trio som spelar nykomponerad och traditionell musik med gamla och moderna instrument. Lyror, fiol, vokal, munharpa, kantele och e...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 19:00 - 20:15
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Kurs: Alfvéns låtar med Olle Moraeus

Kurs: Alfvéns låtar med Olle Moraeus

Kom och träffa Olle Moraeus som lär ut några av de låtar som var en betydande hörnsten i Hugo Alfvéns musikaliska gärning. I verk som Midsommarvaka, Dalaraps...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 13:00 - 17:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer