Skip to main content

Låtar från Jämtland med Elin Jonsson - Delsbostämman

Elin Jonsson håller kurs på Delsbostämman och delar med sig av favoriter ur sin gedigna repertoar av låtar från Jämtland.

Fiolspelmannen Elin Jonsson lär ut några favoritlåtar från Jämtland på kurs vid Delsbostämman. Du får också lära dig några andrastämmor och Elin ger exempel på hur hon tänker kring arrangering av traditionella låtar. Ett ypperligt tillfälle för dig som spelar låtar med andra att fylla på med inspiration kring arrangering! Alla instrument är välkomna, för att få ut det mesta av kursen bör du ha en viss spelvana på ditt instrument. Utlärning sker på gehör.

Elin Jonsson är musiker, riksspelman och pedagog från Strömsund, norra Jämtland. Uppvuxen i en folkmusikfamilj fanns den traditionella musiken och dansen alltid närvarande och Elin började tidigt att spela fiol. Intresset för musiken ledde vidare till en fiol-pedagogutbildning och en master i nordisk folkmusik. Elin delar nu sin tid mellan att undervisa och att stå på scen. Med grunden i traditionen och en spelstil som rör sig obehindrat mellan olika genrer och uttryck är Elin en musiker med en bred palett. Låtarna från Jämtland ligger varmt om hjärtat men hon ägnar sig även gärna åt improvisation eller kopplar in fiolen i en loopstation. Hennes spel har beskrivits som lyhört, dansant och traditionsmedvetet. Elin spelar bland annat i norsk-svenska gruppen Rim. 2021 släppte hon sitt första soloalbum Drömmaren med egenskrivet material för fiol och loopar.

På dagen för kursen samlas alla kursdeltagare kl. 12.45 vid Kilalogen på Delsbo Forngård för att få instruktioner om vilken lokal kursen ska vara i.

Kursavgift faktureras före kursen.

 

Foto: Lisalove Bäckman

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Delsbo Forngård
Ås 106
82060 DELSBO

Mer inom Musik

Körprojektet

Körprojektet

- i takt och ton med klimatet

  • Plats
    Hudiksvall, Hudiksvalls kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Söndag 18:00 - 20:15
  • Tillfällen
    15 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik