Skip to main content

Viskurs med Emma Härdelin på Norrbostämman - OBS nytt, kortare upplägg

Uppdaterad:

Vill du utöka din repertoar av folkliga visor med några gobitar ur Emma Härdelins musikaliska skafferi? Då är det här rätt tillfälle! P g a få anmälda har vi kortat kursen till att bara gälla sönd fm kl. 9-12.

Möt Emma Härdelin på denna kurs under Norrbostämman, lär dig några av hennes favoriter med teman från skämtvisor till kärleksvisor och koraler. Vi sjunger tillsammans och provar på enkla sångarrangemang som vi avslutningsvis framför från scenen på Norrbostämman.

Söndag 10 juli 09.00-12.00 med paus för fika, samt uppsjungning från scenen sönd em.
 
Emma tillhör den fjärde generationen yrkesutövande folkmusiker i familjen Härdelin och har studerat folklig sång på Malungs folkhögskola. Under de senaste 30 åren har hon gjort sig ett namn på folk- och världsmusikscenen som frontsångerska i grupperna Garmarna och Triakel och kan även höras i banden Stringsisters, Bölja/Härdelin och Breda gatan.

Plats för kursen: Norrbo Hembygdsgård, Gammelsträng 408, 824 67 Näsviken

Kurskostnad: 350 kr inkl. fika sön fm. Kursavgiften faktureras före kursstart.

Allergier/specialkost: meddela via mail till [email protected]

Lunch finns att köpa på plats

Tider för kursen:

Start lördag 9/7 med drop in fika kl. 10.30. Kursen pågår mellan kl. 11.00 och 18.00 på lördagen. Kursen fortsätter mellan kl. 8.30 och 11.00 på söndagen den 10/7 och sedan ett avslutande framträdande av kursdeltagarna  på scenen under Norrbostämman. Tid meddelas senare, men troligen någon gång mellan 13.30-16.00. Vi behöver din anmälan senast 2/7.

Du behöver inte ha sjungit folkvisor tidigare för att delta. Ta gärna med anteckningsbok och penna att skriva ner visorna i.

Behöver du hjälp att hitta boende är du välkommen att kontakta Arne Holmberg: 0650-33066.

Foto: Ida Frid.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Norrbo Hembygdsgård
Gammelsträng 408
82467 NÄSVIKEN

Mer inom Musik

Bystugudans till Skogsstjärnan

Bystugudans till Skogsstjärnan

Välkommen till Lima bystuga och dans till Skogstjärnan! Ett fång fioler med inslag av cittra, dragspel och bas. Slår ut i form av ett litet spelmanslag som b...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 19:00 - 23:00
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Bazooka Sub Trio

Bazooka Sub Trio

Bazooka Sub Trio består av flöjtisterna Kristine West, Göran Månsson och Kim Persson. De återfinns på såväl folk- som kammarmusikscenen och möts här i en vär...

 • Plats
  Siljansnäs, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 20:00 - 21:15
Läs mer
Hornblåsarstämman i Karl Tövåsen

Hornblåsarstämman i Karl Tövåsen

Dalarnas spelmansförbunds horn- och blåssektion bjuder in till den årliga Hornblåsarstämman på Karl Tövåsens fäbod utanför Rättvik. Stämman är såväl en träff...

 • Plats
  Vikarbyn, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 11:00 - 15:00
Läs mer