Skip to main content

Regionstämma Bilda Öst

Välkommen på Bilda Östs regionstämma. 2022 firar Bilda 75 år och stämman blir ett tillfälle att både fira, men också drömma om framtiden tillsammans!

Vi människor har drömmar. I Bilda och i våra medlemsorganisationers verksamhet finns människor som drömmer om att lära sig nytt, få nya sammanhang och förstå svåra saker. Som längtar efter att förändra, utveckla, skapa och våga. Inte sällan vill vi påverka något konkret som samhället, våra liv, ohälsan, klimatet, ojämlikheten. Det är en stark kraft som förenar. När våra drömmar möts kan både vi och världen förändras!

Under en heldag får vi drömma om framtiden tillsammans. Vad vill vi utveckla i Bilda Öst? Hur når vi dem som behöver folkbildningen och dess kraft allra mest? Hur förvaltar och utvecklar vi Studieförbundet Bilda Östs 75-åriga historia och vårt uppdrag att skapa folkbildning utifrån en kristen livsåskådning?

Medverkande

Cecilia Hjorth Attefall, förbundsordförande i Bilda och kommunpolitiker i Jönköping, talar om Bildas och folkbildningens roll, nu och framåt.

Sandra Eriksson, verksamhetsutvecklare på Kristna Fredsrörelsen, inspirerar oss till civilkurage i vardagen och visar hur vi konkret kan förhindra orättvisor.

Tomas Boström, pastor, låtskrivare och musiker bjuder på musik och reflektioner.

Medlemmar ur Antakia orkester, en del av Suryoyo ortodoxa scoutförbundets musikkår

Praktisk information

Anmälan

Anmäl dig via anmälningslänken här på sidan. Sista dag för anmälan är den 6 mars.

Handlingar

Handlingar till stämman skickas ut via e-post till anmälda ombud, senast 15 dagar före stämman.

Ombud för medlemsorganisationer

Regionens medlemsorganisationer har rätt att utse och skicka två ombud var. Ombud har rätt att yttra sig på stämman, komma med förslag samt delta i beslut.

Övriga närvarande

Alla medlemmar i våra medlemsorganisationer samt deltagare i hela vår verksamhet har rätt att delta i stämman med yttranderätt. Deltagare i Bildas verksamhet har även förslagsrätt.

Är du osäker på om din organisation är medlem i Bilda Öst?

Om din förening/församling tillhör någon av Bildas nationella medlemsorganisationer så är ni också medlemmar i Bilda Öst. Är det fortfarande oklart, kontakta oss så reder vi ut det tillsammans!

Deltagarombud – icke medlemsanknuten verksamhet

Även deltagare i icke medlemsanknuten verksamhet har möjlighet att föreslå ombud till stämman. Upp till 20 ombud kan utses i regionen.

Motioner till regionstämman

Alla medlemsorganisationer samt deltagare i Bildas verksamhet kan skicka motioner till stämman. Dessa behöver vara styrelsen tillhanda senast den 11 februari. Skicka din/er motion till regionstyrelsens ordförande:
Thord-Ove Thordson, thordove.thordson@gmail.com. Ange Motion till regionstämman i ämnesraden.

Val till styrelse och valberedning

På stämman väljs ledamöter till styrelsen samt valberedningen. Kom gärna med förslag på personer som skulle passa att sitta i Bilda Östs styrelse eller valberedning, senast den 1 mars.

Nominering till styrelsen ska skickas till valberedningens ordförande:
Jenny Kimming, jenny.kimming@brommafolkhogskola.se.

Nomineringar till valberedningen skickas till regionstyrelsens ordförande (se e-postadress ovan).

Covid-19

Om situationen med coronapandemin är i ett sådant läge att det inte är möjligt att samlas fysiskt denna dag, kommer stämman istället att bli digital. Vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar format därefter.

Varmt välkommen!

Thord-Ove Thordson, ordförande Bilda Öst
Linda Brandemark, regionchef Bilda Öst

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Ekumeniska Centret
Gustavslundsvägen 18, Alviks Torg
16714 BROMMA

Mer inom Demokrati och jämlikhet

Lär dig svenska på lätt nivå

Lär dig svenska på lätt nivå

Genom att lära dig svenska språket får du en väg in i det svenska arbetslivet. Välkommen till en kurs i svenska från grunden!

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag, Fredag 18:00 - 19:30
 • Tillfällen
  10 tillfällen
Läs mer
Samhällsdialogen: Den farliga maktmänniskan

Samhällsdialogen: Den farliga maktmänniskan

På Samhällsdialogen i Immanuelskyrkan Jönköping den 7 februari gästas vi av Per-Gustaf Eriksson. Han kommer föreläsa om vad som kan hända i grupper eller organisationer av skilda slag, där maktmänniskor träder fram och tar över.

 • Plats
  Jönköping, Jönköpings kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 18:00 - 19:30
Läs mer
Bokcirkel med Vän i Umeå – Vit skörhet (Kvällstid)

Bokcirkel med Vän i Umeå – Vit skörhet (Kvällstid)

Vit skörhet - Därför är det så svårt för vita att prata om rasism av Robin DiAngelo, är en ögonöppnande bok utforskar Robin DiAngelo det fenomen som kallas vit skörhet, nämligen vitas ovilja att förstå vithetens roll i det rasistiska systemet. Vä...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:30 - 20:00
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer