Skip to main content

Bokcirkel - Längtans flöde

Välkommen till en bokcirkel under fastetiden i Immanuelskyrkan Stockholm med boken "Längtans flöde" av Alva Dahl.

Vi kommer mötas fysiskt (men det kan komma att ändras beroende på restriktioner och smittläge). Samtalet hålls på svenska. Till första träffen inhandlar du boken. Du behöver inte definiera dig som kristen eller vara en van kyrkobesökare för att vara med, alla intresserade är välkomna!

Vi samlas till ett samtal i fastan och ges med både boken och fastetiden som klangbotten möjlighet att under några tisdagar samtala och reflektera över de teman som både boken och fastan väcker i oss. 

Alva Dahl är författare, språkvetare och översättare. Hon har utöver Längtans flöde utkommit med Slå rot i förvandlingen, en biografi över Gunnel Vallquist (Ellerströms, 2021) 

Datum: Den 8/3, 22/3, 5/4 varannan tisdag kl. 18.30–19.30.

Ledare: Lina Mattebo och Jaanus Teose 

Lokal: Immanuelskyrkan Stockholm, i kapellet

Anmälan: Klicka på den gröna knappen ”Anmäl dig” och fyll i dina uppgifter.

Sista datum för anmälan 5 dagar innan kursstart.

 

Om boken:

Längtans flöde tar sin början i en separation och det nya liv som uppstår för bokens jag i dess spår. Läsaren inbjuds till att slå följe med berättaren på en vandring genom ett år präglat av årstidernas växlingar och vardagens sysslor, av ensamhet och gemenskap, av längtan och beröring, av bön, fasta och klostervistelser. På vägen möter vi frågor om vad det innebär att finna sig själv på nytt, om att leva i världen och att samtidigt leva i Gud och om att längta och att stå ut med den längtan som aldrig helt kan stillas. 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11353 STOCKHOLM