Skip to main content

Hållbar stil med second hand

Vill du ta ditt modeintresse till en ny hållbar nivå, lära dig känna igen god kvalitet och utveckla din egen personliga stil? Då är det här studiecirkeln för dig! Tillsammans i grupp lär vi oss om vad hållbart mode kan innebära och utmanas till att bli cirkulenter, framför konsumenter.

Studiecirkeln är uppbyggd på fem träffar med olika stuk. Första och sista träffen sker i Bildas lokaler, där cirkelns former sätts utifrån deltagarnas intressen och erfarenheter. Återstående träffar sker på tre av Stadsmissionens second hand-butiker i Göteborg. På detta sätt kommer vi att få en bred inblick i second hand-världen, då vi besöker både stora välfyllda butiker och mindre butiker med mer handplockat sortiment.

Mellan träffarna kommer du att få mejlutskick med korta föreläsningsfilmer där Johanna Leymann, som bloggar och föreläser om hållbart mode, ger dig ny kunskap. Du får också med dig en utmaning att göra till nästkommande träff.

Teman som behandlas är

 • Problemen inom klädindustrin
 • Lär dig se vad som är bra kvalitet
 • För- och nackdelar med olika klädmaterial
 • Hur ser din klädkonsumtion ut?
 • Stilsjälvförtroende

Ledare

Ledare för studiecirkeln är Frida Grundell, ett riktigt second hand-proffs!
”Secondhand är en livsstil som från början mest handlade om ekonomi. Men har med åren blivit en hobby och har öppnat upp för en stor och passionerad lek med kläder och stil. Jag är en helt vanlig kvinna, fru och mamma som har som mål att leva med så hållbar klädkonsumtion som det bara går och ha skoj samtidigt.”
Spana in Frida och hennes lekfulla second hand-stil på Instagram: @fridasfynd

Träffar

Studiecirkeln sker följande datum och tider. Det är en förutsättning att du är med på majoriteten av träffarna. 

Träff 1: Måndag 28 februari, 18.30-20.45 – Bildas lokaler, Parkgatan 4
Träff 2: Måndag 14 mars, 18:30-20:45 – Stadsmissionen
Träff 3: Måndag 28 mars, 19:00-21:00 – Stadsmissionen
Träff 4: Måndag 11 april, 18:30 20:45 – Stadsmissionen
Träff 5: Måndag 25 april, 18:30-20:45 – Bildas lokaler, Parkgatan 4

Anmälan

Anmälan sker på bilda.nu senast den 20/1, och vi tillämpar principen först till kvarn. Maxantal är 12 deltagare. Du kommer att få ett bekräftelsemejl om du har fått en plats i cirkeln. Deltagaravgift är 390 kr och betalas in via Swish.


Göteborgs Stadsmission

Denna cirkel sker i samarbete med Göteborgs Stadsmission. Visste du att när du handlar på Stadsmissionens Second Hand bidrar du till minskad nyproduktion och ger varje plagg en chans att cirkulera vidare? Ditt köp ger också Stadsmissionen möjlighet att arbeta med arbetsintegration i större utsträckning och på så vis ge människor en chans att komma tillbaka till egen försörjning.

 

stadsmissionen second hands logga

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bilda Sydväst
Parkgatan 4
41138 GÖTEBORG

Mer inom Hantverk

Rofylld målning

Rofylld målning

Vill du prova på att måla? Utan krav på prestation eller resultat? Välkommen hit!

 • Plats
  Falun, Falu kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 13:00 - 15:00
 • Tillfällen
  6 tillfällen
Läs mer
Keramik för vuxna – Ljusdal

Keramik för vuxna – Ljusdal

Välkommen till en nybörjarkurs i lera och keramik. Kom och arbeta med lera tillsammans med Sofia Tunlid på Slottegymnasiet!

 • Plats
  Ljusdal, Ljusdals kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 18:00 - 20:15
 • Tillfällen
  8 tillfällen
Läs mer

Mer inom Klimat och miljö

Botanikkurs på Gotska Sandön 26 juni – 1 juli 2022

Botanikkurs på Gotska Sandön 26 juni – 1 juli 2022

Välkommen till en fältkurs på Gotska Sandön, med unik natur och kultur. Dagliga vandringar och studier av växters och djurs extrema levnadsvillkor, öns olika vegetationstyper och spännande historia.

 • Plats
  Gotland, Gotlands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Söndag
 • Tillfällen
  6 tillfällen
Läs mer