Skip to main content

Kallelsereträtten Sänd mig

Söker du tid och rum för att urskilja din livsväg? Välkommen till kallelsereträtten Sänd mig!

Namnet för kallelsereträtten är taget från Jesaja 6:8, där profeten hör Herrens röst: ”Vem skall jag sända, vem vill vara vår budbärare?” och Jesaja svarar med oreserverad beredvillighet. Också vi får säga ”Herre, här är jag – sänd mig!”, ivriga att gå i evangeliets tjänst. Men hur?

För en kallelseurskillning behövs dialog med både Gud och andra människor. Det behövs ödmjukhet och självkännedom i sökandet. Under reträtten finns tid för gemensam och enskild bön i olika former, samtal med andlig vägledare och egen reflektion. Vi går igenom flera andliga övningar som kan vara redskap för att komma framåt.

Fokus för denna reträtt kommer att ligga på kallelserna till präst- och/eller ordensliv, och tystnad kommer att råda deltagarna emellan.

Kom ihåg att ta med: egen Bibel, anteckningsmaterial (mobiltelefoner bör inte vara synliga under reträtten), inneskor, handdukar och sängkläder.

Medverkande: Pater Thomas Idergard SJ & systrar från klostret

Målgrupp: Du som är 18–35 år. Både kvinnor och män är välkomna.

Var: Heliga Hjärtas kloster, Omberg

När: 13–15 maj 2022

Anmälan: Du fyller i webbanmälan genom att klicka på den gröna knappen ”Anmäl dig”, senast 24 april 2022. Begränsat antal platser.

Anmälningsavgift: Tillsammans med bekräftelsen på att du har fått en plats på reträtten får du information om hur du betalar in anmälningsavgiften, som är 400 kr. Anmälan är bindande, det vill säga inga återbetalningar görs.

Kallelsereträtten arrangeras av Katolska kyrkan i Sverige/Ungdomspastorala teamet i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Kontaktperson är stiftets ungdomskonsulent Elin Jönsson.

Elin.jonsson@katolskakyrkan.se

Tel. 070- 304 41 37

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Heliga Hjärtas Kloster
Heliga Hjärtas Kloster 107
59293 BORGHAMN

Mer inom Religion och tro

Familjeträff på Katolska Skolan av Notre Dame

Familjeträff på Katolska Skolan av Notre Dame

Benedicta Lindberg är generalsekreterare för Respekt och mor till sex barn, varav tre lever och kommer att prata om "Att vänta en ängel - När abort och dödshjälp blir personlig"

  • Plats
    Göteborg, Göteborgs kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 10:00 - 13:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkbildning i katolska kyrkan