Skip to main content

Populär digital studiecirkel i skånskt yllebroderi är tillbaka

Efter 2021:s populära digitala kurser i skånskt yllebroderi med Kristina Persson: I januari startar vi igen!

Kursen blir en fördjupningskurs som även passar nybörjare. Vi repeterar olika stygn och tekniker men går också vidare, i en takt som passar alla. Kursen leds av Kristina Persson, populär och mycket kunnig kursledare från Kristianstad som har hållit många kurser i skånskt yllebroderi förut. Kristina kommer också fortsätta inviga oss mer i det skånska yllebroderiets spännande historia.

Det blir denna gång fem träffar via Zoom, varannan tisdag, med start den 25 januari. Vi träffas kl 18-20.30 med fikapaus i mitten. Kurskostnad 1850 kr exklusive material.

Vad du broderar är valfritt, men du får väldigt gärna handla materialet av Kristina så kommer hon ha bättre koll på vad du jobbar med. (Men det går också att handla broderiet på annat håll.) Om du vill handla av Kristina behöver du ha anmält dig senast måndag 3 januari, för att materialet ska hinna skickas ut i god tid. Vi kommer då sätta dig i kontakt med Kristina så att du kan beställa genom henne och även få tips om vilket material som passar just dig.

Vi träffas digitalt via plattformen Zoom. Du kan ladda ner zoom till din dator, telefon eller läsplatta, eller bara gå in via din webbläsare på den länk som vi kommer skicka till alla kursdeltagare innan studiecirkeln startar.

Sista anmälningsdag är den 14 januari, men anmäl dig gärna ännu tidigare eftersom platserna tog slut snabbt vid de senaste kurserna. För att Kristina ska kunna ge feed back till alla kommer det vara max 12 deltagare. Vi ser fram emot din anmälan och att få träffa dig (om än digitalt)!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hantverk

Folkdräktsömnad – kjol, livstycke, förkläde

Folkdräktsömnad – kjol, livstycke, förkläde

Välkommen till studiecirkel där du får handledning och stöd att sy din folkdräkt. Ledare är Åsemi Hansdotter Byström.

 • Plats
  Järvsö, Ljusdals kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag, Lördag, Söndag 10:00 - 16:00
 • Tillfällen
  9 tillfällen
Läs mer
Keramik för vuxna – Ljusdal

Keramik för vuxna – Ljusdal

Kursen är fulltecknad, du hamnar på reservplats om du anmäler dig. Välkommen till en nybörjarkurs i lera och keramik. Kom och arbeta med lera tillsammans med Sofia Tunlid på Slottegymnasiet!

 • Plats
  Ljusdal, Ljusdals kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 18:00 - 20:15
 • Tillfällen
  8 tillfällen
Läs mer