Skip to main content

Regional "Jesus till barnen-dag" Stockholm

Dagen vänder sig till dig som arbetar med, möter eller har ett engagemang för barn och familjer – som ledare, förälder, pastor eller annan uppgift. I både gemensamma pass och i seminarierna hoppas vi att ge inspiration och goda verktyg!

Här kan du se vad som händer på den regionala Jesus till barnen-dagen i Folkungakyrkan, Stockholm. Dagen vänder sig till dig som är ledare eller förälder bland såväl barn som unga. Både i de gemensamma passen och i seminarierna hittar du ämnen som är aktuella. Vill du vara med? Se till att anmäla dig senast den 31 mars.

PROGRAM

9.15     Incheckning och fika
Kaffe, te och macka.

10.00     Uppstart!
Lovsång och uppmuntran inför dagen.

10.30     Hem + kyrka = för barnens bästa!
Hur hemmet och kyrkan kan fungera tillsammans, sida vid sida för att ge barnen de bästa förutsättningarna.
Jeanette och Gabriel Ingmarsson.

11.10     Ledarskap och föräldraskap
Om att vara ledare och förälder – olika men ändå lika.
Tammy Holm

11.40     Nätverkande och utbyte
Samtal och erfarenhetsutbyte.

12.30     Lunch
Alla ordnar sin egen lunch. Går bra att äta på stan eller värma/ta med mat till Folkungakyrkan.

14.00     Seminarier
Se presentation nedan.

15.00     Fika i Folkungakyrkan

15.45     Stanna kvar?! – Ett samtal om hur de yngre finner sin plats i församlingen
Maria Furusand leder ett samtal med en panel i olika åldrar.

17.00     Tillsammans inför Gud
Lovsång, förbön och uppmuntran.

18.00     Dagen avslutas

Sista anmälningsdag: 31 mars
Avgift: 250 kr, deltagarna bekostar lunchen själva. Vid avanmälan efter den 9 april debiteras 100 kr. Fakturan skickas via e-post till dig, om inte annan fakturaadress anges i noteringsfältet. Är du redan cirkelledare i Bilda Öst? Kontakta i så fall din VU för eventuellt ekonomiskt stöd.

Välkommen att välja ett seminarium!

1. Barn är olika – vi behöver anpassa oss! (Tolkning till engelska)
Alla barn är olika men vissa behöver mer stöd och anpassningar för att få vardagen att fungera. Detta behöver vi ha en förståelse för även som barnledare inom kyrkan för att ge förutsättningar för att även de ska få del av det Gud vill ge dem, och ge möjlighet till god gemenskap och positiva upplevelser inom kyrkan.

Som psykiatriker möter jag många barn, ungdomar samt deras familjer och tillsammans med andra medarbetare försöker vi att på olika sätt stötta till ett gott mående och så god funktionsnivå som möjligt. Jag kommer i mitt seminarium ge en överblick av diagnoserna ADHD samt autism och ge tips vad man kan tänka på när det gäller bemötande av barn/föräldrar och förhoppningsvis kan det bli till hjälp i ert arbete med att skapa ett barnarbete som blir till glädje för alla barn.

Charlotte Hopstadius bor i Falun, där hon arbetar som barn- och ungdomspsykiater. Hon är församlingsledare i Lugnetkyrkan Falun (EFK)

1. Children are unique: we need to accomodate for that!
Every child is unique, but certain ones need extra support and modifications in order for daily life to run smoothly. It is important for those of us who work in children’s ministry to grasp this concept so that we can properly enable all children to be well-equipped to receive that which God wants to give them as well as to provide opportunities for fellowship and positive experiences within the Church.

As a psychiatrist, I regularly meet many children, youth, and their families. Using various methods, we work together alongside other colleagues to encourage well-being and as good a level of functionality as possible. In my seminar, I will provide an overview of the autism spectrum as well as tips regarding things to consider when it comes to meeting the needs of parents and children with diagnoses on the spectrum. Hopefully, these tips will help you and your church establish youth and children’s ministries that bring joy to everyone involved!

Charlotte Hopstadius lives in Falun, where she works as a psychiatrist for children and youth. She is also a church leader in Lugnet Church in Falun, which is part of EFK, the Evangelical Free Church.

2. Möjligheter och risker med sociala medier
I detta pass får vi en översikt över alla stora sociala medier och vad som skiljer dem åt. Vi går sedan in på vilka de största användningsområdena är där en församling kan använda sociala medier i arbetet med barn och ungdomar. Vi tittar också på några av de största riskerna med sociala medier och hur vi på ett väldigt praktiskt sätt kan motverka dem.

Johan Eriksson är ingenjör, investerare, entreprenör, författare, talare och företagsledare med ett starkt digitalt fokus. Till vardags arbetar Johan som Head of Specialists på Google. Han är också delägare i en rad företag som han hjälper att växa inom hälsovård, utbildning, innovation, finans, bygg och handel.

3. Bibel, barn och berättande
Hur kan vi använda alla sinnen och många sätt att lära sig på när vi delar Bibelns berättelser med barn? Hur kan kreativitet vidga förståelsen av och hjälpa oss att vara trogna mot bibeltexten? Välkommen till ett seminarium om att på många olika och tämligen enkla sätt ge Bibelns berättelser till barn!

Sofia Ödman är en saliggjord syndare som älskar Bibeln, barn och pedagogik. Hon är gift, har fyra barn i åldrarna 6–14 år och bor i Stockholm. Sofia är utbildad lärare och jobbar med barn och pedagogik inom kyrkan sedan många år. Hon är barn- och ungdomsledare i Roseniuskyrkan, barnverksamhetsinspiratör för ELM Syd och driver bloggen barnpedagogen.se.

Ytterligare information
Vill du ha ytterligare information om dagen ber vi dig kontakta:

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Folkungakyrkan
Folkungagatan 90
11622 STOCKHOLM

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Vad händer efter Corona?

Vad händer efter Corona?

OBS! Ändrat datum! På grund av nya restriktioner och ökad smittspridning är konferensen framflyttad. Nytt preliminärt datum är 14 maj 2022.

 • Plats
  Södertälje, Södertälje kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 10:00 - 16:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Jesus till barnen Umeå

Jesus till barnen Umeå

Välkommen till en heldag för dig som förälder, barnledare, pedagog, pastor, präst, mor- och farföräldrar - som längtar efter stöttning i att dela tro med barn. Inspiration, undervisning, samtal och seminarier.

 • Plats
  Umeå, Umeå kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 10:00 - 18:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer