Skip to main content

En studiecirkel med kreativt skapande i fokus

Denna cirkel är till för att ge plats för det kreativa uttrycket. Den vänder sig till dig som är intresserad av att ta med ditt skapande in i ett nytt sammanhang.

Kanske är du less på att bara sitta hemma och skapa? Kanske har du fastnat och har svårt att komma i gång? Kanske vill du bara möta andra som också sysslar med kreativa uttryck och se vad det för med sig?

Att åsidosätta allt annat och kliva in i ett rum som är medvetet avsett för just det kreativa skapandet kan öppna upp låsningar och begränsningar. En oro att prestationsångesten istället ska vakna kan man kanske känna? Men då tänker jag att det får vara med och delas i cirkeln. Cirkeln får vara ett accepterande rum där vi får öppet dela våra upplevelser kring skapandet. 

Vi inleder varje träff med att var och en får berätta om sin utgångspunkt. Kanske vart vi befinner oss i skapandet och vilka intentioner vi har. Sedan får var och en hänge sig till sitt projekt. Träffarna avslutas med en runda där vi får möjlighet att berätta om vårt skapande. Kanske dela vad som väckts under processen. Önskar man få feedback ifrån de andra deltagarna finns även den möjligheten. 

Vem är jag?

Jag som är initiativtagare till denna cirkel heter Malin Andersson. En högkänslig kvinna som använder mitt kreativa uttryck bland annat som ett verktyg till att förstå både mig själv och upplevelser i livet. Sedan har jag även ett intresse av det estetiskt tilltalande vilket gör att jag försöker finslipa de bilder som kommer fram så de även ser vackra ut. Jag har ett berättande med mig i mitt skapande och är sugen på att få ihop min historia till en illustrationsbok, men har nyligen även börjat förnimma en mattväv med mina olika symboler på. Just nu målar jag i akvarell och skissar med blyerts.Vi får se vart allt leder till men just nu ser jag fram emot att ta steget in i denna cirkel!

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Umeå Bildalokalen Kungsgatan
Kungsgatan 36
90325 UMEÅ

Mer inom Hantverk