Skip to main content

Nationell nätverksträff för "Kliv in"

Kliv in är ett nytt nätverk för att öka asylsökandes delaktighet i det digitala samhället, som riktar sig till dig som leder olika former av grupper för asylsökande. På våra nätverksträffar får du ny kunskap och möjlighet att dela erfarenheter och knyta kontakter med personer som brinner för samma saker som du.

Den 8 dec ses vi för vår första nätverksträff! Vi kommer ha en workshop om Sprakmetoden, en metod som använder dramapedagogik och teater för att främja språkutveckling. Workshopen kommer fokusera på hur vi kan göra våra digitala träffar och möten roligare med hjälp av denna metod. Du kommer få med dig olika redskap för att möjliggöra ett kreativt, tryggt rum där dina deltagare kan utveckla sin kommunikativa kompetens tillsammans med andra.

Du kommer också få veta mer om syftet med ”Kliv in” och vara med och forma nätverket.

Mötet kommer ritas live av Mina Legnegard.

Vi ser fram emot att få träffa dig! Anmäl dig via knappen nedan.

Om Sprakmetoden

Sprakmetoden har utvecklats av Anna-Maria Wiklund Matala och Janya Cambronero Severin, grundare av den ideella föreningen Teater Aros i Uppsala. Under pandemin har metoden applicerats digitalt med stor succé! Läs mer om sprakmetoden här.

Maria och Janya från Teater Aros genomför övningar i Sprakmetoden

Om Mina Legnered

Mötesritning (graphic recording, live scribing) går ut på att sammanfatta ett möte i ord och bild. Det är ett smart sätt att skapa engagemang och synliggöra innehållet i möten, konferenser eller event. De viktigaste budkspen återges i ritningen och en helhetsbild återspeglas för att skapa mening.

Denna nätverksträff kommer ritas av Mina Legnered som har lång erfarenhet av konferenser och möten. Hon tillhör Brain Agency, som har ritat för nära hundra olika organisationer. Läs mer om Mina här.

Kvinna stå framför en stor skärm och visar en mötesritning för mötesdeltagare.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Digital delaktighet

Seniorer surfar: digitala vardagstjänster

Seniorer surfar: digitala vardagstjänster

Tycker du det är svårt att använda appar, smarta telefoner och surfplattor? Välkommen på detta digitala appcafé, där vi tränar oss i olika digitala tjänster. Fokus denna gång är digitala vardagstjänster, såsom mobilt bankID, Swish och Kivra (digit...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 10:00 - 12:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer