Skip to main content

Vad händer efter Corona?

OBS! Ändrat datum! På grund av nya restriktioner och ökad smittspridning är konferensen framflyttad. Nytt preliminärt datum är 14 maj 2022.

För tredje gången anordnar vi en konferens för ungdomsledare. Vi befinner oss mitt i en pandemi och psykisk ohälsa hos unga är något vi behöver prata om.

Att vara ungdomsledare och samtala med andra ungdomar är en viktig faktor för att förebygga psykisk ohälsa. Dagen innehåller en föreläsning, panelsamtal och praktiska workshops.

Vi bjuder på lunch och eftermiddagsfika. Kom ihåg att anmäla specialkost eller ange om det finns något särskilt behov som kan underlätta din medverkan.

Anmäl dig här till höger. I anmälan väljer du önskemål för workshop-passen, se beskrivningar nedan. Sista anmälningsdag är 14 maj 2022.
 

Program

09:30 Incheckning 

10.00 Välkomna hit!

10:30 Att vara en kristen ledare under en pandemi  

Pandemin har inte bara varit en omtumlad tid för världen, den har skapat nya farhågor och utmaningar som vi idag måste handskas, hantera och leva med. Det har varit en traumatisk tid, prövningens tid, för många i vårt samhälle, inte minst för våra unga när död, rädsla, statistik, avstånd och distans blev de nya vardagsorden. 
Tiden i distans och avstånd gav de sociala medierna en större roll att rör om i vårt liv när allt annat socialt bara pausade hastigt. Vad hände med våra verksamheter? Våra deltagare? Hade vi koll?

Vi står inför en ny verklighet. Du som ledare har en viktig roll i att möta ungas behov, men hur möter man unga deltagare när man själv kanske haft det tufft? Hur kan jag som kristen ledare stärka mig själv och därefter hjälpa min nästa? Välkommen till en föreläsning som kommer att inspirera och lyfta dig som leder unga att LEDA unga.

Linda Yakoob är lärare, föreläsare och blivande rektor med mångårig erfarenhet av ledarskapsutveckling.

11:30 Lunch

12:30 Pandemi: utmaningar och möjligheter?

Lyssna till företrädare från 6 stora ungdomsföreningar som alla har erfarenhet av att leda unga de senaste åren. Under samtalet kommer vi att få ta del av ledarnas erfarenheter av konsekvenserna som pandemin fört med sig. Vi får lyssna till deras reflektioner kring Lindas föreläsning, utifrån den egna organisationens perspektiv. Hur har det varit att vara ledare under pandemin? Har behovet av att utrusta fler ledare inom psykisk ohälsa vuxit? Vad behöver vi framåt? Hur blir vårt ideella engagemang hållbart? 

Medverkande är representanter från SOUF, SOSF, SUK, Equmenia, SOKU, Pingst Ung. Moderator är Fiorella Bastidas från Bilda. 

13:15 Workshop-pass 1: Välj mellan A, B, C

14.10 Fika

14:40 Workshop-pass 2: Välj mellan A, B, C

15.30 Gemensam avslutning

16:00 Tack för idag!

 

Workshop A: Ett andligt perspektiv på ledarskap
I den här workshopen får du tillsammans med andra ledare chans att reflektera över dig själv och ditt ledarskap, ur ett andligt perspektiv. Vad betyder ledarskap för dig? Hur utrustar du dig andligt? Finns det någon skillnad mellan ledarskap inom kyrka eller i andra området, t.ex. idrottsrörelse? Finns det olika krav eller tankar om hur en ledare ska vara? Hur får jag stöd i mitt ledarskap? Hur stärker jag mig själv? 

Workshop B: Vara nere
Kom och testa materialet Vara Nere som är ett initiativ av Bilda och Mind för att rusta unga för livet med kunskap om psykisk ohälsa. I den här workshopen får du praktiska verktyg för det medmänskliga samtalet och du får öva på samtalsmetoder för att möta en ung person som är nere.  

Workshop C: Hållbart engagemang 
Har ni svårt att fylla förtroendeposter i er förening? Har ni eldsjälar hos er som gör ett stort arbete för att sedan inte mäkta med uppdragen? Känner du att du skulle vilja engagera dig mer, samtidigt som du har svårt att få det ideella arbetet att bli hållbart i ditt liv? Har ni hittat ett bra sätt att driva er förening, och vill dela med er av framgångsfaktorer? Välkommen till denna workshop där vi lyfter upp utmaningarna med det ideella engagemanget och får verktyg att bygga livskraftiga, hållbara ungdomsföreningar. 

Konferensen är kostnadsfri och anordnas av Riksförbundet Sveriges Unga Katoliker, Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund, Syrisk Ortodoxa Ungdomsförbundet, Suryoyo Ortodoxa Scoutförbund, Pingst Ung, Equmenia och Studieförbundet Bilda. Känn dig varmt välkommen du som är ledare även i en annan organisation. 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
S:t Tomas Kyrka
Karlbergavägen 3
15156 SÖDERTÄLJE

Mer inom Ledarskap och pedagogik

KALLAD – är dessvärre inställt pga rådande restriktioner.

KALLAD – är dessvärre inställt pga rådande restriktioner.

Kallad - för en tid som denna. En helg för ledare från olika samfund och olika bakgrunder med den gemensamma längtan efter att den unga generationen ska få viktiga, kärleksfulla och förändrande möten med Jesus.

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag, Lördag, Söndag
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer
Barnledarkonferens ”Jesus till Barnen”- Jönköping

Barnledarkonferens ”Jesus till Barnen”- Jönköping

Dagen vänder sig till dig som arbetar med, möter eller har ett engagemang för barn och familjer – som ledare, förälder, pastor eller annan uppgift. I både gemensamma pass och i seminarierna hoppas vi att ge inspiration och goda verktyg!

 • Plats
  Huskvarna, Jönköpings kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 09:15 - 17:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer