Skip to main content

Föräldraskap i Sverige - Örebro

Välkommen till en studiecirkel om att vara förälder i Sverige. Föräldraskap i Sverige vänder sig till utrikesfödda föräldrar med barn 0-18 år. I denna grupp riktar vi oss till dig som talar tigrinja. Vi har plats för 8-12 deltagare. Cirkeln äger rum i Örebro och genomförs i samarbete med Örebro kommun.

Genom studiecirkeln vill vi att du som förälder ska få mer information om områden som är viktiga för en familj i Sverige. Diskussioner i grupp är en viktig del av cirkeln.

Innehållet är baserat på FN:s barnkonvention, forskning och lagstiftning, liksom kartlagda behov hos nyanlända föräldrar, och tar upp hur det är att vara familj i nytt land, föräldrars rättigheter och skyldigheter, jämställdhet, och hur t.ex. förskola, skola och vård fungerar.

Välkommen med din anmälan här på sidan!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Praktikcentrum Örebro
Arongatan 41
70374 ÖREBRO

Mer inom Ny i Sverige

Mer inom Språk

Kinesiska för barn

Kinesiska för barn

Kinesiskakurs för barn på söndagar

  • Plats
    Malmö, Malmö kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Söndag 10:00 - 10:45
  • Tillfällen
    22 tillfällen
Läs mer